• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Batmanlı Öğrencilerin Büyük Başarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK`ın ortaklaşa düzenlediği "6.Ulusal Bu Benim Eserim Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması Finali" 10-12 Mayıs 2011 Perşembe günü Ankara`da yapıldı. 81 ilde İlköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin matematik ve fen bilimleri alanındaki projelerin yarıştığı "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışması maratonunda önce Van Bölgesi`nde büyük bir başarı gösteren Batman, Ankara`da yapılan finalde de dereceye girerek büyük bir başarıya imza attı.

 

Batman İl Milli Eğitim İl Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu 8.sınıf öğrencilerinden İbrahim Halil Turan`ın hazırladığı ve matematik öğretmenlerinden Serpil İbcim`in danışmanlığını yaptığı "Üçgensel Sayılardan Çokgensel Sayılara" isimli projenin Türkiye genelinde başvurusu yapılan yaklaşık 45 bin proje içerisinden önce Ankara`da sergilenecek ilk 100 projeden biri olduğu belirtilerek, "Proje daha sonra Başkent Öğretmenevi`nde düzenlenen final yarışmasında da dereceye girerek gurur kaynağımız oldu. Öğrencimiz ve danışman öğretmenimiz bakanlığımız tarafından dizüstü bilgisayar, harici Hardisk, plaket ve onur belgesi ile ödüllendirildi." denildi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa yaptığı açıklamada; "Hazırlamış olduğumuz afişler, el ilanları, sinevizyon sunumları ile göz dolduran proje standımız sergiye katılanlar tarafından en çok ziyaret edilen projeler arasında yer aldı. TUBİTAK tarafından oluşturulan jüri "Projemizde elde edilen sonuçların matematik bilimine yeni bir uygulamayı kazandırdı." ifadelerini kullandı.

M. Sıddık Demir - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir