• DOLAR 32.561
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2432.783
  • ...
Marketi İçindekiler  İle Birlikte Yakmak İstediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bağlar ilçesinde bulunan bir markete akşam saatlerinde 5 adet molotof kokteyl atıldı. Ramazan ayı hazırlıkları nedeniyle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu market, PKK yandaşlarının saldırısına uğradı.Market içersinde çoğunluğu kadın çocuklardan oluşan yaklaşık 30 kişinin bulunmasına aldırmayan saldırganlar, marketi yakmak istedi.

 

Edinilen bilgiye göre, saat 17.50`de Bağlar ilçesi Cezaevi Üst Köşe`de bulunan bir markete gelen PKK`lılar, ellerindeki molotofları marketin giriş kısmına fırlattı. Atılan Molotoflardan dolayı işyerinde yangın çıktı. Yangın market personelinin müdahalesiyle söndürülürken içerde bulunan vatandaşlar yoğun dumandan zehirlenme tehlikesi geçirdi. Markette mahsur kalan vatandaşlar polisin gelmesiyle kontrollü bir şekilde işyerinden tahliye edildi.

 

Saldırı sırasında içerde bulunan vatandaşlar, Ramazan ayı arifesinde yapılan saldırı nedeniyle saldırganlara lanet getirdi. İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, \" Saldırıyı neden Ramazan ayı arefesinde ve insanların yoğun olarak bulunduğu bir saatte yaptılar. Eğer hedefleri vatandaşlar olmasaydı. Markete insanların olmadığı bir saatte saldırırlardı. Ramazan ayı arefesinde yapılan bu saldırıyı manidar buluyorum.\" dedi.

Saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı. ( Oktay Gündüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir