• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
`Biz Orucu Tutarız Oruç  da Nefsi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Kalem Der Başkanı İbrahim Dağılma"Özlem ve hasretle beklediğimiz Ramazan-ı şerife nihayet ulaştık. Bizi böyle bir rahmete eriştirdiği için Allah`a sonsuz hamdler ve şükürler ediyoruz. Ramazan ayı için " On bir ayın sultanı " diyoruz. Sultanlar, halka kendilerini arz ettikleri zaman layık vecihle karşılanırlar. O halde biz de ayların sultanını layık vecihle karşılayalım. Bu nasıl olur? Şöyle ki, biz orucu tutarız Allah için; oruç da bizi tutar nefsi arzulara karşı." dedi.

 

Hazret-i Muhammed`in (sav) " Kim inanarak ve sevabını Allah`tan umarak Ramazan orucunu tutarsa onun geçmiş günahları bağışlanır." hadisini hatırlatan Dağılma, "Fırsatları, rahmeti, mağfireti, gufranı ve her şeyden öte bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini içinde barındıran bu ayda manevi olarak nasiplenmek ve gafletle oruç ayını çarçur etmemek için ibadete, kulluğa, zikre ve Kur`an tilavetine dört elle sarılmalıyız." İfadelerini kullandı.

 

Ramazan ayının aynı zamanda kardeşlik şuurunun zirveye ulaştığı, yardımlaşma ve dayanışma bilincinin tavan yaptığı, davetçi ahlakının belirginleştiği bir ay olduğunun altını çizen Dağılma ifadelerini şöyle sürdürdü: "Bu ay, her yönüyle manevi kuşanmışlığı içerdiğinden ilmi açıdan da bir beslenme yaşamalıyız. Özellikle Allah Resulü Hazret-i Muhammed`in hayatını iyice öğrenmek adına birkaç siyer kitabı ve `insanın lehine ve aleyhine olanı bilmesi` olarak tanımlanan fıkhı da en azından ilmihal düzeyinde anlatan birkaç kitap okumalıyız.

 

İftarlarımız da mütevazi olmalı, fakirler, akrabalar ve komşularla manevi hazzı yaşatan bereketli sofralara dönüşmeli bu vesileyle Ramazan-ı Şerifin Bingöl halkına, toplumumuza ve İslam ümmetine hayırlar, bereketler ve azadelikler getirmesi dileğiyle mübarek olsun!" (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir