• DOLAR 32.511
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2492.21
  • ...
SON DAKİKA
65 Kişilik Geçici İşe 5 Bin Başvuru
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere açılan 65 geçici orman yangın işçisi kadrosu için 5 bin 200 kişinin başvurduğu bildirildi. 65 kadro için 195 işçi noter huzurunda kurayla belirlendi. Mülakat ve çeşitli sınavlara tâbi tutulacak adaylar, asgari ücretin biraz üstünde maaş alacak.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, 6 aylığına geçici olarak çalışacak orman yangın işçisi alımı için yaklaşık 15 günce İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından duyuru yapıldığını söyledi. Duyurunun ardından 65 geçici kadro için yoğun bir başvuru aldıklarını belirten Müdür Ateş, "Açılan 65 kişilik kadroya, 5 bin 200 başvuru geldi. Kepsut yolundaki Orman Bölge Müdürlüğü`nün eski tamirhanesinde bugün noter huzurundaki kura çekiminin ardından sayı 195`e indirildi. 195 kişi, önümüzdeki günlerde mülakata alınacak ve başarılı görülen 65 kişi işe başlayacak." dedi. Dozer ve greyder operatörü, arazöz şoförü ve yangın işçisi olarak görev yapacak 65 kişinin, asgari ücretin biraz üzerinde maaşla işe başlayacağını ifade eden Ateş, bu kişilerin her yıl 6 aylığına Orman Bölge Müdürlüğü`nde çalışacağını bildirdi. Söz konusu 65 kişinin, 31 Temmuz ve 1-2 Ağustos 2012 tarihlerinde mülakata alınacağını dile getiren Ateş, ilçelerde görevlendirileceklerini kaydetti. Recep Ateş, geçici işçilerin son olarak 2010 yılında işe alındığını sözlerine ekledi.

ADIYAMAN`DA 10 KİŞİLİK İŞE1450 BAŞVURU

Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılacak 10 mevsimlik işçiyi belirlemek için müracaat eden bin 450 kişi arasında kura çekildi.

Orman İşletme Müdür Yardımcısı Önder Çuvalcıoğlu, işletme müdürlüğü sosyal tesisinin bahçesinde düzenlenen kura çekilişi öncesinde yaptığı açıklamada, 10 işçinin şoför, operatör ve haberleşme gibi alanlarda çalıştırılacağını söyledi. Çuvalcıoğlu, kuranın katılımcılara hayırlı olmasını diledi.

Kura çekimini heyecanla bekleyen adaylar ise ``bir işe yerleşme umuduyla`` başvuru yaptıklarını ancak müracaat sayısının yüksek olması nedeniyle şanslarının az olduğunu, bu çerçevede şanslı olanın işe yerleştirileceğini dile getirdi.

Daha sonra noter huzurunda yapılan kura çekiminde çalıştırılacak 10 kişi için asil ve yedek adaylar belirlendi.

Kura sonucunda çalışmaya hak kazananların yaklaşık 6 ay Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde çalışacakları bildirildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir