• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...
Elhamdülillah, Çince Risale-i Nur Tamam!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tabiat Risalesi, Küçük Sözler ve Mucizat-ı Ahmediye risaleleri Çinceye tercüme edilerek Sözler Yayınevi tarafından yayınlandı.

Kur’ân’ın semavî bakış açısını günümüz insanına kazandırmaya vesile olan Risale-i Nur, şimdi bir buçuk milyar nüfusa da hitap etmeye başladı.

Çin Tercüme heyeti çalışmalarla ilgili şu bilgiyi verdi:

“Risaleleri Çinceye tercüme eden heyetimizin her bir ferdi, bu işi iyi bilen kaliteli tercümanlardır. Birkaç sene içinde üç risaleyi "Elhamdülillah" Çinceye tercüme ettik. Kur’ânî ve imanî hakikatleri çağdaş insanın anlayışına izah eden ve delillerle o hakikatleri ispat eden Risale-i Nur gibi güçlü bir tefsirden dünyanın bir buçuk milyar nüfusu mahrumdu. Çinceye tercüme edilen bu üç risale şimdi onların eline de ulaşıyor. Bunun için çok mutluyuz. İnşaallah Risale-i Nur Külliyatının tamamını tercüme etmeye muvaffak oluruz. Bu hususta herkesten dua bekliyoruz.

“Risale-i Nur tefsiri, Türkiye’deki insanları büyük ölçüde etkilemiş; müspet hareket, güzel ahlâk, eğitim, hoşgörü, sosyal adalet gibi pek çok yönden onları şekillendirmiştir. Bunlara bütün dünya insanı muhtaç olduğu gibi, elbette bir buçuk milyar Çinlinin de ihtiyacı var.

“Hem, son zamanlarda Türkiye ile Çin arasında ekonomik ilişkilerin hızla arttığını görüyoruz. İlişkilerin sadece ticaret sahasında değil, kültürel ve manevî alanda da olması gerekir, belki bu alan daha da önemlidir.


Mesela, her sene on binlerce Türk işadamı Çin’e gidiyor; Çin’den de yüz binlerce Çinli işadamı ve turist Türkiye’ye geliyor. İnancımız o ki, bu yaptığımız ve yapacağımız tercümeler iki ülke arasındaki ilişkilere inşallah kültürel ve manevî bir boyut da kazandıracaktır.


Risale Haber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir