• DOLAR 32.553
  • EURO 34.93
  • ALTIN 2436.963
  • ...
Şelmo Olayı Neden Aydınlatılmıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Kozluk ilçesi Yanıkkaya köyü mevkiinde Avustralya TEMİ Şirketi`ne ait Şelmo Petrol Sahası`na 23.11.2011 günü saat:22.15 sıralarında silahlı saldırı düzenlenmiş ve devriye gezen iki güvenlik görevlisi ile bir işçi düzenlenen saldırıda hayatlarını kaybetmişlerdi. Aradan geçen 8 aya rağmen olay ile ilgili bir arpa boyu kadar yol ilerlememesi ailelerin acısına acı katıyor.

Düzenlenen saldırıda hayatlarını kaybeden M. Şerif Çoğlan, Nihat Dalkılıç ve Mücahit İçli`nin aileleri ve Petrol İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Tekik, Mazlum-Der adına Hasan Argünağa ile beraber Şelmo Petrol Sahası şirketi önüne eylem yaptılar. Eylemde hayatını kaybedenlerin için Fatiha okundu, katledildikleri yere gül bırakıldı.

M. Şerif Çoğlan`ın babası H. Bedri Çoğlan, Başbakan, Batman Valisi ve hükümete seslenerek, \"Niye failleri bulamıyorsunuz. Suçsuz sebepsiz yere öldürüldüler. Hükümet olarak bunu niye ortaya çıkarmıyorsunuz\" diyerek tepki gösterdi.

M. Şerif Çoğlan`ın ağabeyi Süleyman Çoğlan, kamuoyunu derinden sarsan olayın üzerinden 8 ay gibi uzun bir zamanın geçmesine rağmen olayın aydınlatılamadığını hatırlattı.

TEMİ Şelmo Saha Müdürü Recep Aksulu ise bu olayın aydınlatılması için ellerinden geleni yaptıklarını ileri sürdü.

Açıklamanın ardından Şelmo Petrol Sahası önüne siyah çelenk bırakan mağdur aileler, olaysız bir şekilde dağıldılar. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir