• DOLAR 32.587
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2523.479
  • ...
Aile Hekimi Atamaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Aile Hekimliği 10. Ek Yerleştirmesi Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan başkanlığında Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Murat Koç, Aile Hekimliği Uygulama Birim Sorumlusu Dr. Mübeccel Malbora, İnsan Kaynakları Birim Sorumlusu Rıdvan Şemin, Halk Sağlığı Müdürlüğü Personelleri ve Aile Hekimlerinin katılımı ile yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, \"Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde yeni bir bakış açısı ile şimdiye kadar çözülmemiş sorunlara çözüm bulma amacını gerçekleştirmenin 1. adımı olan Aile Hekimliğine İlimizin 15 Kasım 2010 tarihinde geçtiğini, 2. adımı olan 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin gereği Halk Sağlığı Müdürlüklerinin kurulmasının planlandığını, İlimizin ise 16 Mart 2012 tarihinde Sağlıkta Dönüşüm Programına dahil olduğunu, Aile Hekimlerimizin attığı her adımın herkese eşit, adil, kaliteli, çağdaş ve sürdürülebilir Sağlık Hizmeti İlkesi ile yürütülen Sağlık Politikaları ve stratejilerine katkı sağlayacaktır\" diye konuştu.

Yapılan Aile Hekimliği 10. Ek Yerleştirmesine 1`i Aile Hekimi Uzmanı olmak üzere 61 pratisyen hekim başvurdu. 7 münhal Aile Hekimliği Birimlerine ise yerleştirmeler yapılarak, Aile Hekimliği 10. Ek Yerleştirme İşlemleri tamamlandı. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir