• DOLAR 32.569
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2433.933
  • ...
Rusya`dan Türkiye`ye Esed Resti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin`in dünkü görüşmesi sonrasında Moskova`dan Beşar Esad`a arka çıkan yeni bir açıklama geldi.

Putin`in dışişleri danışmanı Yuri Uşakov, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, Putin`in Erdoğan`la dün yaptığı görüşmede Esad`ın ülkesinden ayrılması konusunda konuşmadığını açıkladı. Uşakov, bu konunun yine dün Putin ile ABD Başkanı Barack Obama arasındaki telefon görüşmesinde de gündeme gelmediğini belirtti.

Gazetecilerin Esad`ın Rusya`ya gelme olasılığının olup olmadığı yönündeki sorusuna da Uşakov, "böyle bir plandan haberim yok" şeklinde cevap verdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Rrdoğan Rusya dönüşü yaptığı basın açıklmasında, ``Cenevre`de zaten Dışişleri Bakanımız orada Esad`ın olmadığı bir geçiş hükümetinden bahsetti ve genel hava da zaten orada Esad`sız bir geçiş hükümeti... Bu geçiş hükümeti denilen aslında bir seçim hükümeti." demişti.

``Ama eğer siz kalkar da hükümeti kurar, başında yine Beşar kalırsa, orada hiçbir şey değişmez`` ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, ``bence en önemli yanı, Beşşar`ın olmadığı bir geçici hükümet ki, burada iktidarın, muhaliflerin, tarafsızların katılımı olmalı`` şeklinde konuşmuştu.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir