• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...
`CHP yüzde 40 ve Üstü Oy Alır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bir televizyon programında partisinin tahmini oy oranını açıkladı.

Soruları yanıtlayan Gürsel Tekin, 12 Haziran seçimleri için de iddialı bir tahminde bulundu: "Yüzde 40 ve üstü oy alırız!"

Gürsel Tekin şöyle konuştu:

YENİ CHP

80 yıllık misyonuna baktığımız zaman ülkemizde ve siyasal hayatımızdayenileşmeCHPile başlamıştır. Yani geçmişte CHP her zaman statik durmuştur da sadece bu dönem yeniliğe açılmıştır düşüncesi de çok yanlıştır. Ayrıca yeni bir kadro var. Doğal olarak da yeni bir kadro yeni bir anlayışı getirir.

İNANÇ BİÇİMLERİ

İslami kurallara baktığımız zaman en önemli şeylerden birinin insanların yaşam biçimleri olduğunu görüyoruz. Geçmişe dönüp şöyle bir baktığımda, CHP`nin lider, yönetici kadrolarının yaşamlarında islami kurallara ters düşecek bir şey yoktur. Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu... Bir defa harama uzak yaşamlar.

CHP HANGİ KESİMLERDEN OY ALACAK?

Bize her kesimden oy gelicek. Azınlıklardan, Kürtlerden, muhafazakarlardan, Çerkeslerden... Yolsuzluktan bıkan, `ben bu ülkede yolsuzluktan bıktım` diyen vatandaşlarımızın oylarına talibiz. Biz insanlara, bize bir şans verin diyoruz.

CHP SEÇİMLERDE YÜZDE KAÇ OY ALIR?

Sahada çok dolaşıyorum, 43 ilimizi gezdim. Bunun neticesinde diyebilirim ki yüzde 40 ve üstü oy bekliyorum.

MHP BARAJ ALTI KALMAZ

MHP`nin baraj altında kalacağını düşünmüyorum. Hatta son alçakca olaylardan sonra MHP`nin oyunun yüzde 1.5 arttığını düşünüyorum.

SİYASETTEKİ SERTLEŞEN ÜSLUP

Meydanlardaki sertleşme, uslüp sertliği bizden kaynaklı değil. Sayın Başbakandan kaynaklı... Şu anda çamur siyaseti yapılıyor. Bunun nedeni de çaresizliktir. Siyaseten çaresiz olanlar çamur siyasetine başvuruyor.
Seçmenler, milletimiz çok zeki. Geçenlerde Erzurum`da dolaştığımda seçmenin siyaseti çok yakından takip ettiğini gördüm. O yüzden siyasi üsluba çok dikkat etmeliyiz.

Habertürk

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir