• DOLAR 32.563
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2433.907
  • ...
Evlere Yakın  İftar Sofrası Kurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN-Mersin Valiliği tarafından bu yıl Ramazan ayında Merkez Akdeniz`de 2 ve Toroslarda 1 olmak üzere toplam 3 ayrı çadırda her gün 3 bin kişiye iftar verilmesi planlanırken, `Gönül Sofrası Projesi` ile hasta ve yaşlıların yanı sıra iftar çadırlarına uzak olan ihtiyaç sahiplerinin evlerine sofra kurulacak.
 
Vali Hasan Basri Güzeloğlu, düzenlediği basın toplantısında Ramazan boyunca iftar programlarındaki israf ile bu ayın ruhuna aykırı gösterişin önlenmesi amacıyla proje geliştirdiklerini söyledi. Bu proje ile sosyal kaynaşmanın sağlanacağının altını çizen Güzeloğlu, "Bu kapsamda Mersinlileri buluşturacak Akdeniz ilçesindeki Mersin Ticaret Meslek Lisesi ve Ersoy İlköğretim Okulu bahçesi ile Toroslar ilçe sınırları içerisindeki Eyüp Aygar Anadolu Lisesi bahçesinde 3 sabit merkez kuruyoruz." diye konuştu.

İftar Çadırına Uzak Olanların Evlerine İftar Sofrası Kurulacak

Güzeloğlu, " Proje kapsamında iftar çadırlarına uzak olanlar ile yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşların yararlanabileceği 3 seyyar iftar aracı oluşturulduğuna dikkat çeken Güzeloğlu şöyle devam etti: "Görevlilerimiz bu araçlarla bahsi geçen vatandaşlarımızın evlerine gidecek ve iftar sofralarını kuracak. İftarı yoksulun ayağına götüreceğiz. Şu an için iftar saatlerinde bin evin kapısını çalmayı planlıyoruz. Ancak ilçelerimizdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına başvurarak bu hizmetlerden yararlanmak isteyenlere de kapımız açık." dedi.
 
"`Gönül Sofrası Projesi`nde Kamu Kaynakları Kullanılmadı"
Bu projede kamu kaynaklarının kullanılmadığı belirten Vali Güzeloğlu: "Mersin`deki birçok kişi ve sivil toplum örgütü, 30 gün boyunca her gün farklı birinin ev sahipliğinde yaklaşık 3 bin kişiye iftar vereceğiz. Proje kapsamında daha fazla kişiye ulaşmak ve kardeşliği, sevgiyi artırmak istiyoruz. Bu kapsamda tüm Mersinlileri iftar çadırlarına bekliyoruz." Şeklinde konuştu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir