• DOLAR 32.602
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.495
  • ...
DGS Belirsizliğini Koruyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - 15 Temmuz`da 130.258 adayın katılımı ile gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı(DGS) soru ve cevaplarının hala yayınlanmaması adayları tedirgin ediyor.

Sınavın yapıldığı gün ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, sınavda kullanılan az sayıda soru kitapçığında dört soruda basımevi kaynaklı baskı bozukluğu tespit edildiği sorular iptal edilecek ve ilgili testte cevabı bulunan tüm adayların bu sorulara doğru cevap verdikleri kabul edilerek değerlendirme yapılacağı belirtildi.

ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlarda en geç bir gün sonra açıklanan soru kitapçıkları 2012 DGS`de ise hala açıklanmaması adayları tedirgin ediyor. Adaylar bu durumdan duydukları rahatsızlıkları sosyal paylaşım sitelerinde ve bloglarda dile getiriyorlar.

DGS Nedir?
DGS ÖSYM tarafından ilk defa 2000 yılında uygulanan ve her yıl Temmuz ayında yapılan bir sınavdır. Önlisans mezunlarının lisans programlarına geçişlerini sağlayan DGS`de adaylara lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesine yönelik bir yetenek testi uygulanacak. Adaylara 80 sayısal 80 sözel olmak üzere toplam 160 soru sorulmaktadır. (Veysi Çetik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir