• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
`Batman Cazibe Merkezi Haline Gelecek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti. Bugün saat 13.00`te 1217 kişinin çalıştığı, 43 firmanın üretim yaptığı organize sanayi bölgesini ziyaret eden bakan Şimşek, Batman valisi Ahmet Turhan ve Organize Sanayi Bölge Müdürü Zeynep Akbel`den organize sanayi hakkında brifing aldı.

Hükümet olarak amaçlarının vatandaşların refahı ve istihdamını artırmak olduğunu söyleyen bakan Şimşek, Batman`ın hoş ve güçlü yönleriyle cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.


Batman denilince akla sanayinin gelmediğini söyleyen bakan Şimşek, bu algının değiştirilmei gerektiğini söyledi. Şimşek, "43 firma faaliyet yapıyor. 12 firmamızda tamamlanmak üzere. 500 bin metrekarelik bir alanı sanayi için açacağız. 50 firma yer talebinde bulundu. Ve bu 500 dönümlük alan bu vatandaşlarımıza tahsis edilecek. Üniversite tarafından 2. organize sanayi bölgesi için de çalışmalarımızı başlatacağız. Batman`ı kepenk kapamayla, gösterilerle, şiddetle, geçmişte anıldığı olumsuzluklarıyla değil, ihracatıyla ve turizm gibi güzellikleriyle ön plana çıkarmamız lazım. Batman`ı sanayisi, üniversitesi, turizm sektörü gibi hoş ve güçlü yönleriyle cazibe merkezi haline getirmek lazım." Şeklinde konuştu.


İhracatta da Batman`ın ön plana çıkarılması gerektiğini ifade eden bakan Şimşek, Sanayi sektöründe büyük teşvik ve desteklerin verildiğini hatırlattı. Organize sanayinin eksikliklerini giderecekleri sözünü veren bakan şimşek, "Doğalgaz da çekilecek. Çekilen doğalgaz rekabet gücünü arttırır... Organize sanayi bölgesine paralel 100 dönümlük Tekstil kenti yapılacak" dedi.


Daha sonra Organize Sanayi Bölgesinde bulunan alçı fabrikası çalışanlarıyla beraber yemek yiyen bakan Şimşek, bir süre fabrika çalışanlarıyla sohbet etti, fabrikayı dolaştı ve alçı fabrikasının çalışma sistemi hakkında bilgi aldı.

M. Salih Özcan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir