• DOLAR 32.323
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2306.902
  • ...
`Ramazan; Rahmet Ayıdır, Kur`an Ayıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Ramazan ayı münasebetiyle bir basın toplantısı düzenleyen Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Bulut Onbir ayın sultanı Ramazan ayına adım adım yaklaşıldığını belirtti. İslam aleminin maddi ve manevi olarak Ramazan`a hazırlandığını Bulut, "Ramazan senenin zirvesi adeta finali sayılır. Çünkü mübarek Ramazan rahmet ayıdır, Kur`an ayıdır, sosyal yardımlaşma ve dayanışma ayıdır, oruç ayıdır." dedi.
 
Mübarek Ramazan`a yaklaşmanın maddi ve manevi hazırlığı içerisinde bulunduklarını söyleyen Bulut, "İnşallah bu Ramazan`da geçen sene olduğu gibi bin bir hatim geleneğini bütün camilerimizde devam ettirip, Kadir gecesinde duasını yapacağız. Yaklaşık il merkezinde 10 camimizde hatimle teravih kılınacaktır. Bu yıl mübarek Ramazan`da ana tema olarak selamlaşmayı öne çıkarmaya gayret ediyoruz. Selamın önemi, toplum hayatımızda selamlaşmanın yeri, gönül köprülerini pekiştirmenin dini, ailevi ve sosyal hayatımıza kazanımlarını inşallah Ramazan`da muhtelif konuları anlatırken, bu konulara da daha fazla ağırlık vermeye gayret edeceğiz. Ramazan`da halkımıza özellikle sevgi ve dayanışma içerisinde birbirlerine yaklaşmalarını tavsiye ediyoruz. Yıkılan gönül köprülerinin mutlaka Ramazan ayında yeniden tamir edilmesi gerekir."şeklinde konuştu.
 
Fakirleri İftar Sofranıza Çağırın
"Varlıklı insanlarımıza özellikle Ramazan ayında fakir, yetim, yoksul, gariban, öksüzlere iftar vermelerini, birbirlerine ziyafet çekercesine sadece zenginlerin çağrıldığı şatafatlı iftarlar yerine gönüller yapacak şekilde iftarlar vermelerini tavsiye ediyoruz." diyen Bulut "Bu yıl ki Fitre mikarının asgari olarak 8,5 TL olduğunu ifade ederek "Fakiri iki öğün, bir gün doyuracak şekilde olması gereken fitrenin en aşağı derecesi budur ama gücü yeten kimselerim fitresini öderken tutamadığı oruçların yerine fitre verirken, ya da Ramazan`da fakir fukarayı fitre ile sevindirmeye gayret ederken, gücü nispetinde bu rakamı arttırarak vermesinde sevap vardır. Ramazan ayı yardımlaşma duygularının kabarmasına ve ayrıca Müslümanların derdiyle dertlenme alışkanlıklarının kazanılmasına vesile olacaktır." dedi.
 
Ramazan ayının aynı zamanda tövbe ayı olduğunu belirten Bulut konuşmasını şöyle sürdürdü: "Peygamber Efendimiz (SAV) buyuruyor ki; Mümin günahla eskir, tövbeyle yenilenir. Halisane niyetle tövbe eden hiç günah işlememiş gibidir. Bu nedenle evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayında Kadir gecesinin affına nail olabilmek için Ramazan gecelerini ihya etmek, gündüzleri ise oruç tutarak hayırlı işler yaparak Allah`ın rızasını kazanma gayretine girmek gerekir. Ayrıca Ramazan ayında farz olan oruç müminlere zahmet ya da külfet değil, rahmettir. Oruç tutamayacak kadar hasta ve yaşlı olanlar, oruç tuttuğu zaman sağlığı tehlikeye girecekler her bir oruç için bir fidye vermek suretiyle oruç borcunu eda etmiş olurlar. Ayrıca yolcular için ruhsat vardır. 90 kilometre ve üzerinde yola gidenler oruç tutmayarak başka zamanlara gününe gün kaza edebilirler. Adet gören kadınlar yine oruç tutmazlar." (Ökkeş Korkmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir