• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Gül:Bu Çabaların Hiçbiri Yeterli Değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gül, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba ile yaptığı ortak basın toplantısında Suriye`de şiddetin durmasına yönelik çabaların ne kadar yeterli olduğu sorusu üzerine, ``Bu çabaların hiçbiri yeterli değil`` dedi.

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan`ın Suriye`ye yaptığı ilk ziyaretlerin ardından bir plan açıkladığını anımsatan Gül, şöyle konuştu:

``Sözüm ona ateşkesin sağlandığı günden bu yana şiddetli çatışmalar devam etmekte, şehirler bombalanmakta ve sivil insanlar daha fazla öldürülmekte. Göç de hızlanmaktadır. Türkiye`de neredeyse 40 bini geçti. Diğer ülkelerde Ürdün`de, başka ülkelerde aynı şekilde. Herkes kaçmakta. Daha önce de söyledik, Suriye`yi bu günlerde görmek istemezdik ama maalesef Suriye o günlere gelmiştir. Gördüğüm kadarıyla bundan sonra ne yapılsa çok geçtir ve yapılan her şey de çok azdır. Bunu söylemekten gerçekten çok büyük üzüntü duyuyorum ama işler bu noktaya gelmeden bunları söylediğimiz için bugün bunları söylüyorum. Artık meşruiyeti tamamen kaybolmuş bir yönetim var. Kendi halkını bu kadar bombaladıktan ve bu kadar ölümlerden sonra çok süratli bir şekilde yapılacak şey halkın iradesinin açık bir şekilde ortaya konacağı yeni yönetimdir.``
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir