• DOLAR 32.495
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2420.36
  • ...
Toprak Egemenlik ve Bağımsızlık Sembolüdür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Diyarbakır`ın tarihi Hasan Paşa Hanı`nda kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi. Bozan, toplantıda, hükümetin Tapu Kanunu`nda değişiklik yaparak, yabancılara getirilen 25 dönümlük sınırlamanın 300 dönüme çıkarıldığını, Bakanlar Kurulu`na da,600 dönüme kadar çıkarma yetkisinin verdiğini söyleyerek, bu kanunun en önemli maddelerinden birinin de, `Mütekabiliyet Esası`nın kaldırılması olduğunu belirtti.

 

Bozan, Türkiye`nin jeopolitik ve stratejik konumunun da dikkate alındığında bu düzenlemenin, ülkemiz ve milletimiz için telafisi imkânsız zararların ortaya çıkarabileceği konusunda ciddi endişeler taşıdıklarını söyledi.

 

Bu Düzenleme Anayasa`ya Aykırıdır

Toprak bir devletin egemenlik ve bağımsızlığının sembolü olduğunu ifade eden Bozan basın açıklamasını şöyle sürdürdü: \" Uluslar arası hukukta ise; özel mülkiyet kutsaldır, dokunulmazdır ve evrensel kanunlarla koruma altına alınmıştır. Bu nedenle yabancılara satılacak her toprak parçası, özel mülkiyet alanına girecek ve uyruğu olduğu ülkenin Türkiye`ye müdahele hakkını ortaya çıkaracaktır. Bu durum önümüzdeki süreçte Türkiye`nin kendi toprakları üzerindeki egemenlik hakkını etkileyecek bir tehdit olarak kendini gösterecektir.\"

 

Sattığımız Toprağı Geri Alamayız

Hükümetin bu kanunu, `Aldıkları toprağı sırtlarına alıp götürecekler mi?` gibi bir yaklaşımla savunmaya çalıştığını açıklayan Bozan, elbette sırtlarına alıp götürmeyeceklerini belirterek. Açıklamasına şöyle devam etti: \"Ancak, Kendileri buraya gelecek ve devletin sattığı toprağı geri alamayacak, üzerinde hak iddia edemeyecektir. Çünkü devlet herhangi bir sebeple, satılan bir araziyi geri almak istediğinde, özel mülkiyet sorunu ile karşılaşacak ve bu durum şahıs-devlet ihtilafından öte uluslararası bir hukuk sorunu halini alacaktır.

 

Karşılıklılık Esasının Kaldırılması

Bu düzenleme ile çok vahim bir hatanın yapıldığını ve mütekabiliyet esasının kaldırıldığını vurgulayan Bozan, Türkiye`nin, gelir düzeyi yüksek İsrail, ABD ve Avrupa Ülkeleri gibi gelişmiş ülkeler karşısında dezavantajlı bir durumda olduğunun altını çizerek, bu kıstasın kaldırılması ile diğer ülkelerin lehine, Türkiye`nin ise aleyhine olacağına dikkat çekti.

 

İsrail ve Ermeni Lobilerinin Hesapları

Gelişmiş ülkelerin, toprak satışına ciddi sınırlama ve yasaklamalar getirdiğini vurgulayan Bozan, bu topraklar üzerinde hesabı olan İsrail ve Ermeni lobilerinin çalışmalarının da gözden uzak tutulmamalıdır diyerek şu cümlelere yer verdi: \" Başta İsrail olmak üzere birçok ülkenin çeşitli yöntemlerle Türkiye`de toprak satın almaya çalıştığı bilinmektedir. Ve bunlar uluslararası desteği olan güçlü lobi ve kuruluşlardır. Arkalarında Avrupa Birliği, ABD gibi etkin küresel güçler vardır. Herkesin Malumu olduğu üzere İsrail Devleti de benzer bir şekilde kurulmuş, ilk başta ciddiye alınmayan toprak satışıyla başlamıştır. `Şehit Kanlarıyla alınmış vatan toprağı parayla satılamaz.` diyen Sultan Abdülhamit tahttan indirilmiş, iktidara gelen İttihat ve Terakki Partisi`nin ilk çıkardığı kanun, Filistin`de toprak satışına izin veren düzenlemeyi onaylamak olmuştur. Bu durum sonuçları bugün de devam eden ve bütün İslam Coğrafyasını etkileyen büyük sıkıntıların başlangıcı olmuştur.\"

 

Bozan son olarak, tarihi gerçekler ve Filistin Halkının bugün içinde bulunduğu durum dikkate alındığında, söz konusu kanunun, ülkemizin ve milletimizin geleceğini büyük tehlike altına soktuğunu kaydetti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir