• DOLAR 32.827
  • EURO 35.503
  • ALTIN 2511.437
  • ...
Üzüme Bereket Yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Bağlarıyla meşhur olan Batman`ın Gercüş ilçesinde üreticiler bu yıl bolluk ve bereket yaşandığını belirterek, geçen yıl az yağmur yağdığından üzümde az ürün aldıklarını ancak bu yıl havaların yağışlı olması nedeniyle bağlarda üzüm bereketi yaşandığını kaydettiler.
 
Gercüş`teki üzüm bağlarıyla görüşlerini aldığımız çiftçi Emrullah Soyvural (48), Gercüş`te her çeşit bağ olduğu için üzüm ve pekmeziyle meşhur olduğunu belirterek, "Geçen sene kar ve yağmurun az yağmasından dolayı verim azdı. Bu sene ise kar ve yağmurun bereketli yağmasından dolayı bağlarımızda da bereket oldu. Gercüş`te her çeşit üzüm var; pekmez, kuru üzüm ve yemek için üzüm çeşitleri boldur" şeklinde konuştu.
 
Soyvural, Gercüş`ün Türkiye`de ve dünyada üzümleriyle meşhur olduğunu ve her çeşit üzümü yetiştirdiklerini kaydetti.
 
Çoğu bağların yaşça büyük olmalarına rağmen üzümlerin iyi olduğunu söyleyen Soyvural, "Birde yeni bağlarımız var, yaşça büyük olan bağlardan daha verimli ve güzel üzüm veriyorlar. Bağlarımız bakımlıdırlar bakımlı oldukları için yaşlılık ve gençlik fark etmiyor. Bakımlı olmayan bağlar çürüyüp kuruyorlar" dedi. (M. Sait Çelik - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir