• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
"Kamu kurumlarında bürokratik işlemler hızlanacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’e gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce’nin başkanlığında İzleme Değerlendirme Sistemi (İZDES) projesinin çalışma toplantısı yapıldı. Toplantıda özellikle kamu hizmetlerinin kalitesini, hızını, verimini kontrol edebilme konusundaki hususlar ele alındı.

İçişleri Bakanlığı’nın çalışma ve hizmetlerinin değerlendirildiği İZDES programı için Gaziantep’e gelen Bakan Yardımcısı İnce, Vali Davut Gül’ü makamında ziyaret etti.

Ziyaret sonrası İçişleri Bakanlığınca kamu hizmetlerinin kaliteli, hızlı, verimli ve ekonomik bir şekilde sunulması, yönetimde katılımın sağlanması, bürokratik süreç ve işlemlerin azaltılarak vatandaş memnuniyetini esas alan yönetim anlayışının ortaya konulması hedefiyle uygulanmaya konulan İzleme Değerlendirme Sistemi (İZDES) İl Koordinasyon Toplantısı, Bakan Yardımcısı Muhterem İnce’nin başkanlığında, Vali Davut Gül, mülki idare amirleri ve kurum müdürlerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

Valilik Salonu’nda düzenlenen toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan İnce, İçişleri Bakanlığı olarak kamu hizmetlerinin en etkin, en hızlı, en kaliteli ve en ekonomik şekilde yapılmasını istediklerini söyledi.

Vatandaş odaklı hizmet anlayışı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla vatandaş odaklı hizmet anlayışı ile taşra birimlerinin hizmet kapasitelerini ölçmek, merkez ve taşra birimleri arasındaki iletişimi geliştirmek, sahadaki görüş ve önerileri doğru şekilde merkeze iletmek ve valiliklerdeki iyi uygulama örneklerini paylaşmak üzere "İZDES" projesini başlattıklarını söyleyen İnce, projenin birinci aşamasını tamamladıklarını şu anda da ikinci aşamasında olduklarını belirtti.

Projenin birinci aşamasında, 81 ili ziyaret ederek 4 bine yakın personelle bir araya geldiklerini bildiren İnce, ziyaretler sonucu sorunlarla ilgili öneriler geliştirilerek hazırlanan raporların tüm illerle paylaşılıp hızlıca hayata geçirileceğini dile getirdi.

Projenin ikinci aşamasının vatandaş odaklı hizmet seferberliği olarak devam ettiğini söyleyen İnce, "Cumhurbaşkanımızın ‘Devleti temsil etmek, milletin gönlünü kazanmakla olur.’ ifadeleri doğrultusunda İçişleri Bakanlığı olarak valiliklerimizde başlattığımız  ‘vatandaş odaklı hizmet seferberliği’ kapsamında, bütün bürokratlarımızla sahaya iniyoruz. Bakan yardımcıları başkanlığında Bakanlığımız üst yöneticilerinden ve uzmanlardan oluşan heyetlerle 40 ilimizde ziyaret programlarımız gerçekleştirilmiş olup, kalan 40 ilimize en kısa sürede ziyaretler gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda bugün 41'inci şehrimizde bulunmaktayız."  dedi.

"Dinleme ve empati" prensibi

Vatandaş odaklı hizmet seferberliğinin, öncelikle "dinleme ve empati" prensibi üzerine kurgulandığı bir proje olduğunu vurgulayan İnce, "Bu proje kapsamında Bakanlığımızca uygulanan halk toplantıları, il ekonomi toplantıları, muhtar toplantıları ve muhtar bilgi sistemi, trafik güvenliği, uyuşturucuyla mücadele, okul güvenlik koordinatörlüğü, okul servis araçlarının denetlenmesi gibi proje ve uygulamalar hakkında, ticaret sanayi odaları ve borsaları, esnaf ve sanatkâr odaları, ziraat odaları, muhtarlar, okul aile birlikleri ve sivil toplum örgütleri ile bir araya gelmeyi, görüş alışverişinde bulunmanın yanında valiliklerimizin iletişim ve işbirliği kapasitesini de değerlendirmeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Projenin amaçlarından bir diğerinin ise Bakanlığın birimlerince sunulan emniyet, asayiş, trafik, 112, nüfus, göç müdürlüklerinin hizmetlerinden yararlanan vatandaşlarla birebir görüşerek hizmet kalitesi ve vatandaş memnuniyetini ölçmek olarak belirlendiğini belirten İnce, bu çalışma sonucu hazırlanan raporlar doğrultusunda geçmiş medeniyetimize ve gelecek vizyonumuza uygun merkez ve yerel düzeyde yönetim politikaları ve stratejileri oluşturmak suretiyle vatandaş memnuniyetini arttırmak ve hizmet kalitesini yükseltmek olduğunu ifade etti.

İnce, 81 ilde hayata geçirilen Gaziantep’te de Vali Gül, önderliğinde başlatılan trafikte yaya önceliğini kapsayan "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" kampanyasından da bahsederek, kampanya ile trafikte kazaları en aza indirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Yapılan basın açıklaması sonrası Açık Kapı ve Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) incelemelerde bulunan İnce, kentteki programlarına çeşitli ziyaretlerle devam etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir