• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
Almanya Büyükelçisi Pohl Konya`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya`ya gelen Almanya`nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek`i ziyaret etti.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren başkan Akyürek, Konya`nın güneş enerjisinden elektrik elde etme projeleri ve yenilenebilir enerji konusunda yeni bir sürece girdiğini, şehir olarak bu konuda dünyadaki önemli şirketlere ev sahipliği yapmaya, her türlü imkanı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.

 

Almanya`nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl de, bir yıldır Türkiye`de görev yaptığını, şehirleri gezerek insanları tanımaktan mutlu olduğunu belirterek, Konya`nın da gezilmesi görülmesi gereken tarihi bir şehir olarak göze çarptığını vurguladı.

 

Türkiye ile Almanya arasında ekonomi alanında önemli ilişkiler olduğunu dile getiren Büyükelçi, enerji konusunda da yakın temasta kalarak önümüzdeki süreçte bu alanda iyi bir işbirliği oluşturmak istediklerini söyledi.

 

Akyürek, ziyaretin sonunda misafirlerine Mesnevi ve çiniden yapılmış sikke hediye ederken; Büyükelçi Pohl de Başkan Akyürek`e Berlin Duvarı`nın parçalarından yapılmış bir eser hediye etti. (M.Enes İmir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir