• DOLAR 32.587
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2492.754
  • ...
DÜ Başhekimi`nden İddialara Cevap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - İlke Haber Ajansı`nda dün yayımlanan \"Hastaneye Sağlam Girdi, Felçli Çıktı\" başlıklı haberin ardından Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan`dan cevap geldi.



Hasta Eyüp Polat`ın 27 Şubat 2012 tarihinde başka bir merkezden Nefrolitiyazis (böbrek taşı) ve idrar yolları enfeksiyonu ön tanısı ile Dicle Üniversitesi Çocuk Hastanesi`ne sevk edildiğini ifade eden Başhekim Alan, yapılan muayene ve tetkikler sonucunda, hastanın doğuştan var olan nöral tüp defekti -Sipina Bifida-rahatsızlığı teşhisi konulduğunu ifade etti.



Hastanın bu hastalık için daha önce herhangi bir tanının almadığını, hastalıkla ilgili herhangi bir önlemin alınmadığını ve tedavisinin de yapılmadığını belirten Başhekim Alan, yapılan tetkik ve konsültasyonlar sonucunda, hastanın Spina Bifidası nedeniyle santral sinir sisteminin direk mikroorganizmalarla temas halinde olup enfeksiyon kaynağı oluşturacağı ve menenjite neden olabileceği konusunda hasta yakınının bilgilendirildiğini söyledi.



Hastaya lumbosakral bölgedeki enfeksiyon kaynağı (menenjit olma olasılığı) nedeniyle LP önerildiğini, fakat yakınları tarafından kabul edilmediğini iddia eden Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, buna rağmen tedavilerinin aksatılmadan yapıldığının altını çizdi.


Hastanın, iddia edildiği gibi hastanelerinde enfeksiyon kapmadığını ileri süren Başhekim Alan, \"hastanemize geldiğinde Spina bifida defekti enfekte idi ve hastalığı ile ilgili gerçek tanı (enfekte spina bifida) hastanemizde konulmuştur. Hastanemize gelene kadar da hastalığı ile ilgili herhangi bir tanı almamış ve tedavisi yapılmamıştır. İlk defa hastanemizde tanı almış ve gerekli müdahaleler ve tedavileri, beyin cerrahisi, çocuk nefrolojisi, çocuk intaniye ve nöroloji klinikleri ile koordineli olarak yapılmıştır\" dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir