• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Trafik Polisi Ceza Yazınca Minibüsünü Yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Olay, merkez Osmangazi ilçesi Santral Garaj Mahallesi Kent Meydanı önünde meydana geldi. İddiaya göre, kavşak içersinde trafik kontrolü yapan polis ekipleri, Suphi Ç. yönetimindeki 16 S 9795 plakalı servis minibüsünü durdurdu. Sürücüden ehliyet ve ruhsatı isteyen trafik polisi, servis minibüsü plakasının ilçe plakası olduğu ve şehir merkezinde işletilmesine dair ruhsat bulunmadığı gerekçesiyle sürücüye bin 950 TL para cezası kesti. Buna sinirlenen sürücü, çakmağı ile 2009 model servis minibüsünü ateşe verdi. Bir anda neye uğradıklarını şaşıran trafik polisleri, olay yerine takviye kuvvet istedi. Öfkeli sürücü olay yerine gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerine de saldırırken, ön camı kırılan itfaiye aracı yanan servis minibüsünü söndürdü. Kullanılamaz hale gelen araç çekici vasıtasıyla olay yerinden kaldırılırken, aracını ateşe veren sürücü Suphi Ç. polis tarafından gözaltına alındı.

Daha önce de servis minibüslerine çok sayıda ceza kesildiğini, böyle giderse kendisini de yakacağını söyleyen Suphi Ç., "Bize korsan dediler, şehir merkezinde çalışamazsınız diyorlar. Peki biz nereye gidelim? Çocuklarımız aç mı kalsın. Bazı yetkililerin keyfi davranışları sebebiyle bize her gün ceza kesiliyor. Bir daha ceza keserlerse kendimizi yakacağız" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçelerden servis plakası alarak şehir merkezinde çalışmak isteyen sürücülere göz açtırmazken, kendilerine haksızlık yapıldığını ileri süren bazı servis minibüsçüleri yaklaşık 1 ay önce bir minibüsü yol ortasında ateşe vermişti. Minibüsçülerin bu eylemi Bursa-İzmir, Bursa-Mudanya karayolunu saatlerce trafiğe kapatmış, ana arterde yaşanan trafik yoğunluğu sebebiyle sürücüler şehir merkezine ulaşmakta güçlük çekmişti. 

 

İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir