• DOLAR 32.522
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2420.516
  • ...
SON DAKİKA
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 18 Temmuz 2012 Çarşamba günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.com; `Batman`da İlk Doğalgaz Yakıldı`
Batman`da doğalgaz verilmeye başlandı. Çalışmalar ilerledikçe doğalgazın diğer mahallelere de verileceği belirtildi.

`Batman Peygamber Sevdalıları`ndan Ramazan Tavsiyeleri`
Batman Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörlüğü Ramazan ayında bireysel, ailevi ve toplu olarak yapılabileceklerin yanında platforma üye derneklerin Ramazanda yapılabilecekleri hakkında tavsiyelerde bulunuldu.

Batman Umut Gazetesi; `TPAO `da Kazananlar Belli Oldu`
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü işe alınacak 85 kişilik özel güvenlikçi alımı kura ile belirlendi.

`Cereci, Jüri Üyesi`
Uluslararası alanda bilimsel çalışmalarının yanı sıra çektiği belgesel filmlerle de tanınan Prof. Dr. Sedat Cereci, 7-13 Temmuz tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti`nde katıldığı 47. Karlovy Film Festivali`nde, 2013 yılında düzenlenecek olan Karlovy Film Festivali değerlendirme kurulunda yer almak üzere Çeklerle anlaştı.

Batman Gazetesi; `Vatandaşın Başı Dolandırıcılarla Belada`
Hesap numaralarını öğrendikleri vatandaşları dolandırarak kayıplara karışıyorlar. Vatandaşları telefon ile arayan ve kimliğini gizleyen şahıslar, hesap numaralarını öğrendikten sonra vatandaşı dolandırarak kayıplara karışıyor.

 

`Çobanlık Cazibesini Koruyor`
Hasankeyfli çobanlar, Güneydoğu Bölgesinin önemli geçim kaynağını oluşturan hayvancılığın cazibesini yitirmediğini söylediler. Hasankeyf`e bağlı Zeriya (Kılıç) köyünde çobanlık yapan Hüseyin Küze (25), yıllardır çobanlık yaptığını ve mesleğinin güzel ve zevkli bir iş olduğunu söyledi.

Batman Pusula Gazetesi; `Tarih Gün Yüzüne Çıkıyor`
Batman Müze Müdürlüğünün çalışmalarıyla gündeme gelen bin 500 yıllık tarihi Mor Kuryakos Manastırı temizlendikçe tarih fışkırıyor. Yapılan çalışmalarla büyük bir kısmı temizlenen manastırın tarihi gün yüzüne çıkmaya başlıyor.

 

`Tekik, Kök Ücretler İyileştirilsin`
Petrol İş Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, TPAO`nun en büyük sorunlardan biri olan kök ücretin en düşük devlet memuru maaşı seviyesine getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Batman Medya Gazetesi; `Cesedi 7 Kilometre Sürüklendi`
Batman çayına giden ve suyun yükselmesinin ardından kardeşini kurtardıktan sonra akıntıya kapılarak yaşamını yitiren çocuğun cesedi, 7 kilometre sürüklendikten sonra bulundu.

 

`Engelliler Hissederek Yürüyecek`
Batman Valiliği Hava Meydanları İşletmesi, görme engellilere büyük kolaylık sağlayacak bir uygulamaya imza attı.

 

Batman Postası; `Aileler Saldırı Yerinde Protesto Eylemi Yapacak`
23 Aralık`ta Şelmo Petrol sahasında 3 güvenlikçinin ölümü ile sonuçlanan silahlı saldırının faillerinin hala bulunamamasını protesto eden aileler, yarın olay yerinde eylem yapacak.

 

`Sabıka Kaydı İçin Artık Ücret Alınmayacak`
Adalet Bakanlığı, halk arasında `sabıka kaydı` olarak bilinen ve daha önce verilirken 5 TL alınan `adli sicil belgesi` için bundan sonra ücret alınmaması için 81 ilin Cumhuriyet Başsavcılıkları`na yazı gönderdi.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Kuyumcular Elektrik Kesintilerine Tepkili`
Batman`daki son zamanlar da sık sık yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren Kuyumcular TEİAŞ`a veryansın etti. Batman`da eski Bankalar caddesindeki kuyumcular sık sık yaşanan elektrik kesintisine tepki gösterdiler.

 

`Çobanlık Zevkli Ve Güzel Bir İş`
Batman`ın Hasankeyf ilçesindeki çobanlar, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin önemli geçim kaynağını oluşturan hayvancılığını zevkli ve güzel bir iş olduğunu belirttiler.

Batman Barış Gazetesi; `Atom Bombası Gibi`
Devlet Demiryolları Gar Müdürlüğü önünde bekleyen ham petrol yüklü tren vagonları, Batman için büyük tehlike oluşturuyor.

`Esnaf DEDAŞ`ı Bastı`
Batmanda son zamanlarda sık kesilen elektrikler özellikle esnafı etkiledi. Her gün kesilen elektrikler nedeniyle iş yapamaz duruma geldiklerini belirten bir grup esnaf Dicle Elektrik A.Ş. (DEDAŞ) Batman Müessese Müdürlüğünü bastı.

Batman Duruş Gazetesi; `Jeoloji Mühendisliği Bölümü Ilısu Barajındaydı`
Batman Üniversitesi Jeoloji mühendisliği Bölümü DSİ Ilısu Projesi 16.Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı sürdürülen Ilısu Barajını incelediler.

 

Batman Doğuş Gazetesi; `Temizlendikçe Tarih Fışkırıyor`
Batman Müze Müdürlüğünün çalışmalarıyla gündeme gelen bin 500 yıllık tarihi Mor Kuryakos Manastırı temizlendikçe tarih fışkırıyor. Yapılan çalışmalarla büyük bir kısmı temizlenen manastırın tarihi gün yüzüne çıkmaya başlıyor.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Gıda Ekibi Ramazan`da Boş Durmayacak!`
Ramazan ayına iki gün kala kentte denetime hazırlanan Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl teşkilatı, ekip sayısını beş`e çıkarmanın hazırlığında. İl Müdürü Abdullah Akın, fiyat denetimlerine ağırlık verecek ekibin hijyenik koşulları yerine getirmeyen esnafa ceza vereceğini söyledi.

 

Batman Gap Gazetesi; `Voltaj Düşüklüğü Vatandaşları Perişan Etti`
Batman`ın en büyük temel sorunlarından biri olan elektrik kesintileri ve voltaj düşüklüğü vatandaşları çileden çıkardı. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir