• DOLAR 32.576
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.519
  • ...
İsraillilere Saldırı Planladıkları İddiasıyla Bir İsveçli Tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSVEÇ - Fileleftheros \"İsraillilere Yönelik Terör Faaliyeti Önlendi... Lübnanlı İsrail Uçaklarını ve Turistleri İzliyordu\" başlığıyla yansıttığı haberinde, aldığı bir istihbaratı değerlendiren Rum polisi ve KİP mensuplarının geçen hafta İsveçli bir şüpheliyi Limasol`da tutukladığını yazdı.

 

Gazete, tutuklanmasının ardından mahkemeye çıkartılarak hakkında 8 gün tutukluluk emri alınan İsveçlinin Hizbullah üyesi olduğuna inanıldığını belirtti.

 

Yapılan aramada da tasarrufunda İsrail uçaklarının uçuşlarıyla ilgili notlar çıktığını belirten gazete, bu kişinin İsrailli turistlerin uğrak yerlerini işaretlediği ve kullandıkları otobüsleri takibe aldığı; genel olarak İsraillilerin Güney Kıbrıs`taki hareketlerini izlediği yolunda bilgiler bulunduğunu yazdı.

 

Habere göre, İsveçlinin Güney`deki İsrail şirketleri tarafından çalıştırılan mağaza ve diğer işyerlerini de saptamaya çalıştığından kuşkulanılıyor. Rum polisi İsveçlinin Güney`deki ve yurtdışındaki muhtemel işbirlikçilerini saptamaya çalışıyor.

 

Haberde, İsveçlinin tutuklanmasının, İsrail İstihbarat Teşkilatı MOSSAD`ın ilgisini çektiğine de vurgu yapıldı. (Xalo Kurdson - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir