• DOLAR 32.445
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2479.976
  • ...
Cem Uzan`a 6 Yıl Hapis Cezası Daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yurt dışına kaçan Genç Parti eski Genel Başkanı Cem Uzan `a, 2004 yılında TMSF tarafından el konulan Pamukova İlçesi`ndeki çiftliğine 20 adamıyla birlikte yaptığı baskın nedeniyle verilen 6 yıllık hapis cezası, Yargıtay 14`üncü Ceza Dairesi tarafından onanarak kesinleşti.

CEZALARI ERTELENMİŞTİ

Pamukova Asliye Ceza Mahkemesi`nde Cem Uzan ve 20 adamı hakkında, TMSF`nin el koyduğu Pamukova`nın Bakacak Köyü`ndeki çiftliğe, 2004 yılında yaptıkları baskında görevlileri tehdit ettikleri iddiasıyla dava açıldı. `Hürriyeti tehdit, bu suça azmettirme` ve `Hakkı olmayan mala tecavüz` suçlarından yargılanan sanıklardan Cem Uzan 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cem Uzan `la birlikte yargılanan 20 sanık da 3 yıl 4`er ay hapis cezasına çarptırılmasına rağmen onların cezaları erteledi.

Cem Uzan `ın avukatının itiraz ettiği dava dosyası, Yargıtay 14`üncü Ceza Dairesi`nde 24 Nisan 2012`de incelenerek, temyiz itirazının reddiyle usul ve kanuna uygun olan mahkumiyeti hükmünün onanmasına oy birliği ile karar verildi. Dava dosyası infaz edilmek üzere Pamukova Adliyesi`ne gönderildi.

TOPLAM HAPİS CEZASI 29 YIL 6 AY OLDU

Yurt dışında olan Cem Uzan yakalandığı taktirde daha önce, İstanbul 7`nci Ağır Ceza Mahkemesi`nce `Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, sahte resmi belge düzenlemek, kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırmak` suçlarından toplam 23 yıl 6 ay cezası ile birlikte 6 yıl daha hapis cezası çekecek. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir