• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Esnaflar Hijyene Dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman Esnaf ve Sanatkâr Odası ile Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü organizesinde bir konferans düzenlendi.
Konferansa Gıda Yüksek Mühendisi Burhan Taşan, Gıda Şube Müdürü Ebren Güzel, Batman Esnaf ve Sanatkâr odası Başkanı Übeyit Akyıldız ve odaya bağlı çok sayıda esnaf katıldı.

 

Konuşmacı olarak ilk sözü Batman Esnaf ve Sanatkâr odası Başkanı Übeyit Akyıldız alarak, \"Bizim buradaki amacımız esnafımızı bilgilendirmektir. 5996 sayılı yasada hijyen eksenliği geliştirilecek olan denetlemeler karşısında en ufak olumsuzluklara karşı yazılacak cezanın oranı 10 bin TL`dir. Hijyen o kadar önemle tutuluyoki gelişen ve büyüyen Türkiye`de artık hijyene çok büyük bir değer biçiliyor. Tarım İl Müdürlüğümzle beraber böyle bir çalışmayı yürütmeyi uygun gördük ve siz esnaflarımızı bilinçlendirmek istedik\" dedi.

 

Üretimi yapılan malların insan sağlığına uyumlu olmasını fiyatının da olabildiğince uygun olmasına özen göstermek gerektiğini söyleyen Akyıldız, \"Bu mübarek Ramazan Ayında Süryaniler, Müslümanlar bu ayda oruç tutup zorluk çekiyorlar diye kendileri ellerindeki malları bu ay için ucuza satmaya çalışıyorlar. Ama bizim esnafımız normal günlerdeki mallar 1 iken ramazan ayında üçe çıkıyor, bu doğru bir yaklaşım değildir\" ifadesini kullandı.
gıda yüksek mühendisi Burhan Taşan Batman`da fırıncılarda çok ciddi sıkıntılar olduğuna değinerek, \"Ekmek en az 250 gr olması gerekirken ne yazık ki çoğu fırıncılarda 250 gr altında ekmek çıktığına dair şikayetler var. Buna yönelik bizlerin denetlemelerimiz olacaktır. Gittiğimiz fırınlarda yapılan ekmekler standartların altında ise gereken ceza uygulanacaktır. Verilecek ceza ise 12 bin TL olacaktır. Çıkan yasada fırıncılar artık kepekli ekmek satmaları gerekecek. Günde 10 adet dahi olsa bunu yapmaları gerekecektir\" diye konuştu.

 

Gıda Şube Müdürü Ebren Güzel konuyla ilgili kısa bir konuşma yaparak, \"Batman`da ne kadar fırın varsa ekip olarak en az yedi araçla tek tek hepsini gezeceğiz. Eğer hijyen ve gramaj konusunda fırınlarımızda bir aksaklık varsa idari para cezası 12 bin TL para cezasına çarptırılacaklar\" dedi.

 

Ruhsatı olmayan esnaflara da çağrıda bulunan Ebren, \"Ruhsatı olmayan iş yerlerinide para cezası vereilecektir. Bir iş yeri ne kadar hijyen ve düzgün olsa da ruhsatsız olursa en az 12 bin TL idari para cezası verilecektir. Pazartesi günü 500`ün üzerinde esnafı gezip denetleme yapacağız. Önümüzdeki günlerde hijyen konusunda fırıncılara seminer düzenleyeceğiz\"şeklinde konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir