• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
`Siyaseti İslam`a Araç Kılıp, İslam`ın Hizmetine Sokacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Siyasi olarak faaliyet yürütecek olan Mustazaflar Hareketi, Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesini ziyaret edip, siyasi oluşumları hakkında cemiyet üye ve gönüllülerini bilgilendirdiler.
 
Hareketin sözcülerinden Said Şahin, Mustazaflar Hareketi`ni yapılan istişare toplantılarının ardından şekillendirmeye çalıştıklarını ifade ederek; "Ülkemizde meydana gelen sıkıntılarının giderilmesi, ihtiyaçlarına karşılık verilebilmesi, sorunlarının pratik olarak çözüme kavuşturulması için bu hareketin kurulmasına ihtiyaç duyulduğu düşüncesi ile hareketimizi kurduk. Menfaat ve çıkar gütmeden başlatmış olduğumuz bu çalışmanın uzun soluklu olacağını ve tam olarak nasıl bir hareket metodu yürüteceğini yaptığımız ve yapacağımız istişare toplantıları ile şekillendirmeye çalışıyoruz. İslam`a hizmet doğrultusunda siyaseti bir araç olarak görüyoruz. Bu araç üzerinden Allah`ın bizi yaratmış olduğu gayeye yönelik kulluk alanlarını oluşturma ve adaleti tesis etmeyi istiyoruz" dedi.
 
"İnsanlığın İhtiyaç Duyduğu Bir Oluşum Olacağız İnşallah"

Sadece Müslümanların değil özelde bu ülke, genelde de dünya ve insanlık için ihtiyaç duyulan bir faaliyet yürüterek var olan büyük bir boşluğu dolduracaklarını söyleyen Şahin; "Bugün baktığımızda ülkemizde ve dünya üzerinde yapılan siyaset gerçekten bayağı kirlenmiş, kirletilmiş durumda. İnsanlığın ihtiyaçlarını karşılayacağı yerde, sorunları daha çıkmaz hale getirdiği, ihtiyaçlara cevap vermekten uzak bir durumda olduğunu müşahede etmekteyiz. Bizler bu kirliliği temizlemek, sadece Müslümanlar değil bütün insanlığın aradığı cevap, sorunların çözüme kavuşturulmasında bir soluk olmayı hedefliyoruz. Üstad Bediüzzaman`ın dediği gibi, dini siyasete alet etmeye değil, belki siyaset yapmaya mecbur kalırsak Allah`ın izni ve yardımıyla siyaseti dine araç kılıp İslam dininin hizmetine sunacağız inşallah. Allah`ın izni ile hedeflediğimiz faaliyetlerimizi yürütürken, İslam`ın önerdiği, yol verdiği şekilde hareket edip İslam misyonumuzdan zerre miskal sapma olmadan çalışmalarımız sürdürülecektir" diye konuştu.
 
Mustazaflar Cemiyeti Tarsus Şubesi binasında yapılan bilgilendirme toplantısı katılımcıların öneri ve soruları ile son buldu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir