• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
Yıkım İhalesi Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-İnönü Mahallesi`nde Ekonomik Değer İfade Eden Malzeme Karşılığı Yıkımı Yaptırılacak Binaların İhalesi` bu gün saat 14.00`de Bingöl Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda yapıldı. 6 firmanın katıldığı ve 15 bin TL muhammen bedelle başlayan ihalede 7 tur açık ihale sonrası kapalı zarf ile tekliflere geçildi.

 

Komisyon tarafından dosyalar incelendi ve ihale 115 bin TL bedelle Ulaşoğulları İnşaat Nakliyat`ta kaldı.

 

İhale sonrası açıklamalarda bulunan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, \"Bingöl için çok büyük önem arz eden Kentsel Dönüşümün 1. Etabı Projemizin Yıkım İhalesi bugün gerçekleşmiş oldu. 6 katılımcı firmamız bu ihalede yarıştı. 15 bin TL idareye verilecek ilave muammen bedel üzerinden yapılan ihale en son kapalı zarf yöntemiyle 115 bin TL bedel üzerinden idaremize sunulan teklifle sonuçlanmıştır. Burada bütün masrafları, yıkımı ve taşımayı ihaleyi alan firma karşılayacaktır. İlave olarak belediyemize de 115 bin TL para ödeyecektir. Bu proje Bingöl için çok önemli ve bunun en önemli aşamalarından biri de yıkım ihalesiydi. Bunu gerçekleştirmiş olmakta ayrı bir mutluluktur. Bunun için hem katılımcı firmalara hem de ihale komisyonumuza teşekkür ediyorum\" şeklinde konuştu.

 

İhale kapsamında 182 adet 2 katlı yapı ve 45 adette 3 katlı bloktan (6 daireli) oluşan binalar yıkılacak. Yıkım, söz konusu binaların üzerinde bulunan ve ekonomik değer ifade eden yıkım öncesi sökülebilecek malzemeler (çatı, kereste, saç) ile binaların yıkım sonucunda enkazdan çıkacak (inşaat demiri) malzemeler karşılığında yapılacak.

 

Yıkım işi, sözleşme imzasından sonra 60 takvim gününde (2 ay) bitirilecek.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir