• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
Leyla Zana`nın Hapis Cezası Ertelendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana`nın, 2007 yılındaki Nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmada `Suç ve suçluyu övme` suçunu işlediği gerekçesiyle yargılandığı dava mahkeme tarafından 3. Yargı Paketi kapsamında ertelendi.


Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Leyla Zana katılmazken, avukatı Mesut Beştaş katıldı. Cumhuriyet savcısının, mahkemeye sunduğu mütalaasında, sanık hakkındaki davanın `3. Yargı Paketi` kapsamında değerlendirilmesi talep edildi. Cumhuriyet Savcısı talebinde "Her ne kadar sanık hakkında `suç ve suçluyu övmek` suçundan TCK`nın 215/1. maddesi gereğince cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmış ise de sanığın eyleminin 6352 sayılı yasa hükümleri kapsamında kaldığı anlaşıldığından, hakkındaki kovuşturmanın ertelenmesine karar verilmesi mütalaa olunur" dedi.
Sanık avukatı Mesut Beştaş, cumhuriyet savcısının mütalaasına tamamen iştirak etmediklerini, müvekkili Zana hakkındaki davanın yeni yasa kapsamında düşürülmesine karar verilmesi gerektiğini savundu. Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından, sanık Zana hakkındaki davanın "6352 Sayılı Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkında Yasanın geçici 1. maddesinin b bendi gereği" davanın ertelenmesine karar verdiğini açıkladı.

Mahkeme ayrıca Leyla Zana`nın 3 yıl içinde `Basın yayın yoluyla ya da sair düşünce ve kanaat açıklama yöntemleriyle, temel şekli itibarıyla adli para cezasını ya da üst sınırı 5 yıldan fazla olmayan hapis cezasını gerektiren bir suç işlemediği takdirde` hakkındaki davanın düşürülmesini de kararlaştırdığını açıkladı.

İHA -

Bu haberler de ilginizi çekebilir