• DOLAR 32.504
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2430.093
  • ...
Ramazan Ayı Hoşgörü, Barış ve Sevgi Ayıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa merkez Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, bu yıl da 9. Ramazan Şenlikleri için özel programlar hazırladıklarını belirterek, "Göreve geldiğimiz 2004 yılından bu yana pek çok fiziki ve sosyal projeye imzamızı attık. Özellikle sosyal projelerimize birçok belediyeye örnek olduk. Kültürel faaliyetlere ağırlık vererek vatandaşlarımızla birlikte olmaya çalışıyoruz. Ramazan ayı hoşgörü, barış ve sevgi ayıdır. Bu güzellikleri Yıldırımlılarla, 9. Ramazan Şenliklerinde yaşayacağız. Ayrıca bu yıl da kuracağımız iftar çadırı ve sıcak aş dağıtımı ile vatandaşlarımızın yanında olacağız" diye konuştu.
Keskin, ayrıca bu yıl yeni başlattıkları uygulama ile Yıldırım`da trafikte kalan vatandaşlara su, hurma ve bisküviden oluşan kumanya dağıtılacağını da söyledi.
 
Yıldırım`da Bu Yıl Günde 3500 Kişiye İftar Verilecek
Her gün ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak aş dağıtımı yapan Yıldırım Belediyesi, bu yıl da A.T.K.M\Bayrak Alanı`nda kuracağı iftar çadırı ile Yıldırımlıların yanında olacak. Bayrak Alanı`nda kurulacak olan çadırlarda her gün 1000 kişiye iftar verilecek.
 
Yıldırım Belediyesi ayrıca, ramazan ayı boyunca 30 mahallede 30 gün sıcak aş dağıtacak. Mahalle muhtarları tarafından tespit edilen 2500 ihtiyaç sahibi vatandaşın, iftar saati evlerine Yıldırım Belediyesi ekipleri tarafından yemekleri dağıtılacak.
 
Ayrıca Yıldırım Belediyesi Sevgi Market aracılığı ile 10 bin aileye de kuru erzak dağıtımı yapılacak.
 
Bu yıl başlatılan uygulama ile iftar vakti trafikte kalan sürücülere de kumanya dağıtacak olan Yıldırım Belediyesi ekipleri, iftar vakti de görevlerinin başında olacaklar. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir