• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
Best Der, Halkı Mukabelelere Katılmaya Çağırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Best Der, mübarek Ramazan ayına sayılı günler kala dernek binasında düzenlediği seminerde, Ramazan ayında fert ve toplum olarak özen gösterilmesi gereken hususları katılımcılarla paylaştı.

 

Seminerde konuşan Emrullah Uysal Hoca, Ramazan ve bu ayın içersinde bulunan bin geceden hayırlı olarak addedilen Kadir gecesinin önemine dikkat çekti.

 

Ramazan ayı ve Kadir Gecesinin faziletlerini anlatan Uysal, \"Bu ayı ve bu geceyi kendimize ganimet sayıp tövbe-i istiğfar ederek en güzel şekilde ihya etmemiz gerekir\" dedi.

 

Asrı Saadetteki sahabeler gibi vahiy inercesine Kur anla hasbihal edilerek Kur`anın hayatın her alanına tatbik edilmesi gerektiğini belirten Uysal Hoca, \"Bu mesajı aile efradımızdan başlayarak komşu akraba ve bütün çevremize iletmemiz gerekir.\" İfadelerini kullandı.

 

Konuşmasında vatandaşları Ramazan boyunca camilerde oluşturulan mukabele halkalarına katılmaya davet eden Uysal, \"Kur`anı Kerimin okunduğu halkalara katılmalı ve halkımızı da teşvik etmeliyiz. \" İfadelerini kullandı.

 

Ramazan ayının vesile kılınarak fakir, muhtaç ve akrabaların sık sık sorulması gerektiğini ifade eden Uysal Hoca,teravih namazlarının canlandırılması gerektiğini ifade ederek \"Ramazan ayı için tüm toplum seferber olmalıyız .\"dedi. (Şükrü Tontaş İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir