• DOLAR 32.521
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2421.266
  • ...
İnsan Sevgisi Olan Bunu Yapmaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Geçtiğimiz cumartesi günü Adana Görme Özürlüleri Kalkındırma Derneğine bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda dernek üyesi Necati Coşkun çeşitli yerlerinden yaralanırken, kendisine doktor tarafından 20 gün iş göremez raporu verildi. Saldırı sonucunda dernek binasında ufak çaplı hasar meydana geldi.

 

Olay anını ve sonrasını İlke Haber Ajansı`na anlatan Başkan Vekili Hüseyin Görgün: \"Derneğimizin çöp kovası, süpürgesi ve küreği plastik olduğu için sürekli Dernek binası önündeki avlumuzdan çalınıyordu. Arkadaşlarımız da çevrede kağıt toplayan çocuklarla konuşmuş, siz mi alıyorsunuz bunları, bakın biz yardımlarla ayaktayız herhangi bir gelirimiz yok sıkıntı çekiyoruz demişler. Kağıtçı çocuklar da biz yapmadık demişler. Aradan geçen kısa süre içinde kağıtçı çocuklardan biri gelerek dernek binasının içine girip ters ters bakmış üye arkadaşlara, onlar da bu duruma tepki göstererek kovmuşlar. Dışarı çıkan çocuk eline aldığı taşlarla dernek binamızı taşlamış ve sonra 15-20 kişiyle beraber ellerinde sopa, demir çubuk ve cam şişe ile binaya girmiş ve dernek üyemiz Necati Coşkun, yapılan bu saldırıda aldığı darbeler sonucu kolu kırılmış ve kaşı yarılmıştır. Doktor kendisine 20 gün iş göremez raporu verdi\" dedi.

 

Saldırganların kısa süre içinde yakalandığını ifade eden Görgün, yaşananları şöyle anlattı: \"Gönül isterdi ki böyle üzücü olaylar yaşanmasın, bizi üzen nokta 15-20 kişinin saldırması, zaten içinde insan sevgisi olan bir insanın bunu yapması mümkün değil. Ama biz yine de bu olayı şahısların cehaletine sayıyoruz. Halk arasında bize kör diye hitap ediyorlar. Doğrudur ama biz bu terimi kabul etmekle birlikte en büyük körlük, yüreği nasır tutmuş beyni körelmiş insanların körlüğüdür diyoruz. Dünyada herkes bir engelli adayıdır. Engelliye saygı duymayan kişinin kendisine saygısının olması düşünülemez.\"

 

Öte yandan sorguları tamamlanan saldırganların savcılığa sevk edildiği öğrenildi. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir