• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
Mardin'de 674 kişi sigarayı bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de "9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü" nedeniyle etkinlik düzenlendi. Bir kafede düzenlenen etkinlikte, 2018 yılı içerisinde Sigara Bırakma Polikliniğine başvuran 2 bin 468 kişiden 674'ünün sigarayı bıraktığı açıklandı.

Tütün Birimi ve Sigara Bırakma Poliklinik Sorumlu Hekimi Mehtap Varlıklar Şimşek, sigarayı bırakma polikliniklerine başvuran kişilerde sigarayı bırakma oranının, kendi kendine sigarayı bırakmaya çalışanlara göre daha yüksek olduğunu belirtti.

Varlıklar, "2018 yılı içerisinde Sigara Bırakma Polikliniğinde 2 bin 468 kişi muayene edildi, bunlardan 2 bin 134 kişiye ilaç tedavisi verilmiş ve 674 kişi sigarayı bıraktı." dedi.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise tüm dünya ülkelerinde tütün ürünleri tüketiminin ve tütün dumanına maruz kalmanın yol açtığı zararlı etkilerinin ve küresel tütün salgınını önlenmesi amacıyla yapılan çalışmalar bağlamında her yıl 9 Şubat gününün Dünya Sigarayı Bırakma Günü olarak kutlandığı hatırlatıldı.  

Açıklamanın devamında, "Tütün dumanında formaldehit, siyanür, amonyak, karbonmonoksit, naftalin, kadmiyum gibi 4 binden fazla kimyasal madde vardır. Bu maddelerin 70'ten fazlası kansere neden olmaktadır. Bu kimyasal maddeler tütün dumanında oldukça fazla miktarda bulunmaktadır. Tütün ve tütün ürünleri kullanımı, halk sağlığını tehdit eden, mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken endemik bir sorundur. Sigarayı bırakma polikliniklerine başvuran kişilerde sigarayı bırakma oranı, kendi kendine sigarayı bırakmaya çalışanlara oranla daha yüksektir. İlimizde de sigarayı bırakmak isteyenlerin ücretsiz başvurabileceği Sigara Bıraktırma Tedavi ve Danışmanlığı Poliklinikleri, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi, Mardin, Midyat, Kızıltepe ve Nusaybin Devlet Hastanesi ve Artuklu Sağlıklı Hayat Merkezinde halkımıza hizmet vermekte olup sigara bıraktırma, polikliniklerimizde hekimlerimizin vatandaşlarımıza yazdığı ilaçlar Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak verilmektedir." denildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir