• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Halkalı-Gebze tren hattı 10 Mart'ta açılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Halkalı-Gebze arasında bulunan banliyö tren hatlarında, 2013 yılından beri süren yenileme çalışmalarında sona gelindi.

10 MART BEKLENİYOR

İstanbulluların merakla beklediği Halkalı-Gebze arasında hizmet verecek olan banliyö treninin, 10 Mart’ta açılması bekleniyor. Tren hattı boyunca döşenen rayların son test işlemleri yapılırken, istasyonların inşaatının ince işçiliği de tamamlandı.

105 DAKİKA SÜRECEK

Hızlı tren entegrasyonu projesi tamamlandığında, günde 1 milyon yolcu taşınması hedefleniyor. Halkalı-Gebze arasında bulunan tren hattının Marmaray ile entegrasyonu sağlandığında, Gebze’den Halkalı’ya 105 dakikada seyahat edilebilecek.

HIZLI TRENLER İÇİN DE HAT VAR

Tren hattı boyunca elektrik telleri ve raylarda yapılan son kontroller, açılış tarihine kadar devam ediyor. Banliyö trenlerinin kullanacağı iki hattın yanı sıra, hızlı trenlerin de kullanacağı bir hat daha eklendi. İnşaatı büyük ölçüde tamamlanan hattın son durumu ise havadan görüntülendi.

İSTASYONLARDA BİRÇOK KISIM TAMAMLANDI

Çoğu bölümde yan yana duran çok sayıda tren rayları, adeta otobanı andırıyor. Hattın bazı kısımlarının genişliği ise araçların kullandığı sahil yolundan bile geniş gözüküyor. Yolcuların kullanacağı istasyonların yürüyen merdivenlerinden güvenlik kameralarına, yangın dolaplarından anons hoparlörlerine kadar birçok kısmının da tamamlandığı görülüyor.

Haber & Fotoğraflar Kaynak: İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir