• DOLAR 32.551
  • EURO 34.844
  • ALTIN 2435.851
  • ...

BATMAN - Ankara`da OSTİM Sanayi Sitesinde faaliyet yürüten işadamı Mustafa Konyalı, TÜMSİAD üyeleri ortaklığında kuracağı fabrikanın ön fizibilite çalışması için geldiği Batman`da TÜMSİAD Şube yetkilileri tarafından karşılandı.

 

TÜMSİAD Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri yatırımcıya eşlik ederek DİKA İl Koordinatörü Kadir Öz, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Zeynep Akbel, ALL ALÇI fabrikası yönetim kurulu üyesi Hasan Ekmen, TRC Yalıtım firması Sahibi M.Sıddık Terece ve GÜNSU Meyve Suları fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Subat Günaydın`ı ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundular.

 

TÜMSİAD Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt yaptığı açıklamada son teşvik yasasının sağladığı avantajlar, TÜMSİAD`ın diğer şubeleriyle olan iyi ilişkiler sonucu daha önce İzmir İlinden gelen bir yatırımcıyı Batman`da ağırlayarak Vali Yardımcıları ve ilçe Kaymakamlarını ziyaret ederek bir dizi görüşmeler gerçekleştirdiklerini, Mustafa Konyalı ile yapılan görüşmelerin son derece olumlu geçtiğini, ileriki dönemlerde Batman`a davet edecekleri İşadamlarını Batman`a yapacakları yatırım için TÜMSİAD Şubesi olarak onlarla ilgilenmeyi kendimize zorunlu bir görev olarak gördüklerini dile getirdi.

 

Ziyaretten oldukça memnun olduğunu söyleyen Mustafa Konyalı; Batman`da tanıştığı Kamu görevlilerini iyi niyetli olduklarını, Sanayicilerin de gayet samimi bulduğunu, Doğu ve Batı arasında TÜMSİAD`ın köprü görevini çok iyi yerine getirdiğini söyledi. Batı illerindeki işadamlarının doğu illerine yatırım yapmaları için TÜMSİAD gibi STK`ların rehberliğine ve ortaklıklarına ihtiyaç olduğunu, TÜMSİAD`ın gerek kamu ve gerek de Sanayi çevresinde iyi itibara sahip olduğunu, Projesi tamamlanan yatırımı kısa sürede somutlaştırmak istediklerini kaydedip Batman`dan ayrıldı. (Halid Coşkun - İLKHA)