• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ramazanda Havalar Nasıl Olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Meteoroloji, Kuzey Afrika sıcaklarıyla kavrulan Türkiye`nin, ramazan ayına nasıl bir havayla gireceğine ilişkin açıklama yaptı.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye halen geçtiğimiz haftanın son günleri Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altında bulunurken, hava sıcaklığı doğu bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4, iç ve batı bölgelerde ise 4 ila 8 derece üzerinde seyrediyor.
 
Bugün ve Yarın Sağanak Yağış Var
Yapılan son değerlendirmelere göre; Bugün (Salı) Marmara`nın kuzeyi (İstanbul, Kırklareli, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bandırma, Çorlu), Zonguldak, Bartın, Düzce, Kastamonu`un kıyı ilçeleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile yarın (Çarşamba) Ordu, Giresun ve Samsun çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
Hava Sıcaklığında Değişiklik Yok
Kuzeybatı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
 
Yüksek Sıcaklık Uyarısı
Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dışarı çıkacak olanların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
 
Ramazanın İlk Günü Sıcaklık Artacak
Yurdun kuzeybatı kesimlerinde azalan hava sıcaklığının ramazanın ilk gününden itibaren tekrar artışa geçeceği ve tüm yurtta mevsim normallerinin üzerinde olacağı bekleniyor. (Abdusselam Güneş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir