• DOLAR 32.605
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2498.602
  • ...
Cennetin Güzellikleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

”Dünyada olduğu gibi, cennette de birtakım hayvanlar bulunur. Bunlardan bazıları yemek, bazıları binmek, bazıları da göz zevkini oluşturmak içindir. Bu hayvanların pislikleri olmadığı gibi, sahibinin emrine musahhar olarak yaratılmışlardır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyrulur: “Keçiye iyi davranınız ve ona eza verecek şeyleri gideriniz. Çünkü o cennet hayvanlarındandır.” (Nesaî)

Bir bedevi cennet nimetlerini duyunca Resulullah (sav)’ın yanına varıp Ona: “Ey Allah’ın Resulü! Ben atı severim, acaba cennette at var mıdır?” diye sorunca Resulullah (sav) ona: “Cennete girersen, sana yakuttan iki kanadı bulunan bir at getirilecektir. Ona bineceksin, sonra onunla istediğin yere uçacaksın.” buyurdu.” (Tirmizi)

Bir kişi Peygamber (sav)’e: “Deve hoşuma gider, acaba cennette deve var mıdır?” diye sordu. Peygamber (sav) şöyle dedi: “Ey Allah’ın kulu! Eğer cennete girersen orada nefsin neyi ister, gözün neden hoşlanırsa sana verilir.” (Tirmizi)

Cennette yenilmek üzere kuşlar da vardır. Allah-u Tealâ şöyle buyurur: “Ve arzu ettikleri kuş etleriyle.” (Vakıa / 21) Enes (ra)’den rivayet edilir, Resulullah (sav) şöyle buyurdu: “Cennet kuşları, Horasan develeri gibidir. Cennet ağaçlarında yayılırlar.” Bunun üzerine Ebu Bekir (ra): “Ya Resulullah! Şüphesiz bunlar semizdirler.” dedi. Resulullah (sav) da üç defa: “Onlardan yiyenler onlar da semizlerler, Ben senin onlardan yiyecek kimselerden olmanı umarım” buyurdu. (İmam Ahmed)

Bazı hadislerden anlaşıldığı üzere balık ve öküz de cennette mevcuttur.

Sedat Şaran

Bu haberler de ilginizi çekebilir