• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şanlıurfa Belediyesi`nden Ramazan Etkinlikleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Şanlıurfa Belediyesinden yapılan açıklamada, eski Ramazanların ruhunu yaşatmak ve bu geleneğimizi gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında bir dizi etkinlikler düzenleyeceklerini. Etkinlikler kentin muhtelif semtlerinde belirli tarihlerde teravih namazı sonrası başlayacağı ifade edildi.

 

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü`nce organize edilen birbirinden güzel etkinliklerin Balıklıgöl Anfi Tiyatro`da ve Gezici Sanat TIR`ıyla birlikte kentin muhtelif semtlerinde düzenleneceği bildirildi. Etkinlikler arasında eski ramazanların vazgeçilmezi olan Orta Oyunları, Karagöz Hacivat Gölge Oyunları, Sıra Gecesi, Dergâh Grubu, Grup Tillo, Grup Hafızlar, Grup Miraç ile tasavvuf müziği konserleri de gerçekleştirilecek.

 

Ramazan ayı ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını belirten Belediye Başkanı Dr Ahmet Eşref Fakıbaba, her yıl olduğu gibi bu yılda Şanlıurfalı hemşerilerimize farklı bir ramazan yaşatmak amacında olduklarını ifade etti.

 

Fakababa, \"İçerisinde maddi manevi anlamda bin bir güzellik ve faziletin olduğu ramazanı daha farklı bir şekilde kutlamak ve ramazan gecelerini daha bir anlamlı kılmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenlemeyi planlamaktayız. İnanıyoruz ki Ramazan Ayı her yerde güzel olsa da Urfa`da bambaşka yaşanır. Bu ramazanın manevi ruhunu yaşamak amacıyla teravih namazlarından sonra halkımızın uğrayacağı en önemli mekân Balıklıgöl Anfi Tiyatro ve muhtelif semtlerde düzenleyeceğimiz etkinliklere tüm halkımız davetlidir\" dedi.(Ali Durmaz-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir