• DOLAR 32.521
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2421.709
  • ...
Bakan`dan Hizbut-Tahrir Tahliyelerine Yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Televizyonlar ve gazeteler, kamuoyunu yalan haberlerle yönlendiriyor... İşte son örneği: Yoldaş ve candaş gazeteler “120 şeriatçı tahliye edildi” derken, son günlerde tahliye edilenlerin sayısının sadece 21 olduğu, bunlardan da yalnızca 1`inin Hizbuttahrir üyesi olduğu, geriye kalan 20`sinin sol örgüt mensubu olduğu bildirildi. Adalet Bakanlığı, Hizbuttahrir sanıklarının avukat Hacı Ali Özhan ve Hizbuttahrir Medya Bürosu`nca; bazı medya organlarında yer alan şeriatçılar tahliye olduğu haberlerinin tamamen yalan, maksatlı ve kafaları karıştırmak için verildiği ifade edildi.

“120 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ” DEDİLER, TUTUKLU SAYISI SADECE 12

Adalet Bakanlığı; Türkiye genelinde Hizbuttahrir örgütüyle ilişkili hükümlü sayısının 12 olduğunu, tahliye edilen 21 kişinin arasında Hizbuttahrir`le ilişkisi bulunan sadece bir hükümlü bulunduğunu, yakalamalı olarak aranması hükmü kaldırılan 25 kişinin tümünün sol örgütlerden aranan kişilerden oluştuğunu açıkladı. Hizbuttahrir sanıklarının avukat Hacı Ali Özhan, söz konusu haberlerin asılsız ve maksatlı olduğunu söylerken, Hizbuttahrir Medya Bürosu da kartelin tahliye edildiğini iddia ettiği Fatih Demirci`nin halen Sincan F Tipi Cezaevi`nde olduğunu açıkladı.

“BİLDİRİ DAĞITMAKTAN HÜKÜM GİYEN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ”

Adalet Bakanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada; Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi`nce tahliye edilen 21 kişi arasında Hizbuttahrir örgütüyle ilişkisi bulunan sadece bir hükümlünün bulunduğu, bu kişinin örgüt adına bildiri dağıtmak suçundan hüküm giymiş olduğu için tahliye edildiği bildirildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi`nin, yaptığı inceleme sonucu verdiği infazın durdurulması kararına bağlı olarak 13 Temmuz 2012 tarihine kadar 21 kişinin tahliyesine ve 25 kişinin yakalamalı olarak aranması hükmünün kaldırılmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Tahliye edilen 21 kişi arasında Hizbuttahrir terör örgütüyle ilişkisi bulunan sadece bir hükümlü bulunmaktadır. Bu kişi örgüt adına bildiri dağıtmak suçundan hüküm giymiş olduğu için tahliye edilmiştir. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi`nce infazı durdurulan ve tahliye olan diğer kişilerin tümü sol örgütlerle ilişkili hükümlülerden oluşmaktadır. Yakalamalı olarak aranması hükmü kaldırılan 25 kişinin tümü sol örgütlerden aranan kişilerden oluşmaktadır.

13 Temmuz 2012 tarihi itibarıyla tüm cezaevlerinde Hizbuttahrir örgütüyle ilişkili hükümlü sayısı 12 kişidir. Bu bilgiler dikkate alındığında ‘120 şeriatçıya tahliye` ve ‘Bu filmi görmüştük` başlıklarıyla verilen haberlerde dile getirilen iddiaların gerçek dışı olduğu görülecektir.”

“HABERLER ASILSIZ VE MAKSATLI”

Hizbuttahrir sanıklarının avukat Hacı Ali Özhan da, söz konusu haberlerin asılsız ve maksatlı olduğunu söyledi. Özhan, Hizbuttahrir üyelerinin tahliye edilmesinin ancak yasaların uygulanması neticesinde gerçekleşeceğini, kimsenin yasalar karşısında ayrıcalıklı olamayacağını ve kimsenin bundan gocunmaması gerektiğini kaydetti.

“120 KİŞİNİN AYNI DURUŞMADA BİR ARAYA GELMESİ İMKANSIZ”

Hizbuttahrir Medya Bürosu`ndan yapılan açıklamada ise, söz konusu haberlerin mesnetsiz olduğu bildirildi. Açıklamada; söz konusu haberlerde “13 Temmuz Cuma günü Hizbuttahrir yöneticilerinin ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 120 sanık Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi`ne çıktı” iddiasının yer aldığı belirtilerek, “Bu haberlerin gerçekle hiçbir alakası yoktur ve böyle bir duruşmanın bu minvalde icra edilmediği mahkeme kayıtlarından rahatlıkla görülebilir. Aynı anda 120 Hizbuttahrir üyesinin mahkemeye çıkması söz konusu olmadığı gibi, farklı davalardan yargılanan 120 kişinin aynı duruşmada bir araya getirilmiş olması da yargılama usulü açısından imkansızdır” denildi.

“FATİH DEMİRCİ, HALEN SİNCAN F TİPİ CEZAEVİ`NDE...”

Açıklamada şöyle denildi: “Haberde bir yandan hükümlülerin serbest bırakılmasının hukuka aykırı olduğu ifade edilirken diğer yandan tutukluların serbest bırakıldığı söylenerek hukuki bir çelişkiye düşülmüştür. Üstelik yayınlandığınız savcılık belgesinde, bırakıldığını söylediğiniz herhangi bir Hizbuttahrir üyesi de yoktur. Belgede ismi geçen Fatih Demirci, halen Sincan F Tipi Cezaevi`ndedir. İddia edilenin aksine, Hizbuttahrir davası sanıklarından hiçbiri, 3. yargı paketinden yararlanmamıştır. Paketin yasalaşmasından sonra sadece 3 kişi tahliye olmuş, onların tahliyeleri ise cezalarının bitmesine altı ay kaldığı için daha önce çıkan denetimli serbestlik yasasından kaynaklanmıştır.”

“YAKALAMALI OLARAK ARANAN HÜKÜMLÜ” DENİLMESİ, HUKUKEN HATA

Açıklamada; haberde delil olarak gösterilen belgede 120 kişinin değil, sadece bir kişinin ismi geçtiği hatırlatılarak, “Üstelik o belgede de ‘Halen Başsavcılığımızca yakalamalı olarak aranan hükümlü` denilmesi, hukuken hatadır. Zira Sincan F Tipi Cezaevi`nde bulunan birinin ‘yakalamalı olarak aranan` olması nasıl mümkün olabilmektedir? Sırf bu belge bile göstermiştir ki böylesi çelişkiler barındıran bir belgeyi hazırlayan savcının da –ki o sizin iddianız- sizinle paralel bir zihniyete sahip olduğu açıktır” denildi.

Yeni Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir