• DOLAR 32.592
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2498.181
  • ...
Batman`da Ramazan Denetimleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Akın, Ramzan Ayı nedeniyle yapacakları gıda denetimlerini İLKHA`ya açıkladı.

 

Batman`da üretici ve tüketici olarak iş yapan kurumlara gıda denetimi uygulanacak. Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Akın öncülüğünde başlatılacak gıda denetiminde, Batman`daki bütün işyerlerinin dolaşılacağı belirtildi. Denetimlerin yapılacağı özellikle Marketlerde, Lokantalarda, Fırınlarda ve Pastaneler gibi yerlerde Ramazan Ayında herhangi bir eksikliğin olması durumunda işyeri sahibine eksiklikler listesinin verileceği ve işletme kayıt belgelerinin olmadığı işyerlerine yaklaşık 2 bin 200 idari para cezası verileceği bildirildi.

 

Denetimlere Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Akın ve üç ekip gıda teknisyenleri katılacak. Kontrol ekipleri, pastanelerde, lokantalarda, kasaplarda, Fırınlarda, Marketlerde ve tatlı ürünleri satılan yerler ile imalathanelerde denetimlerde bulunacak. Özellikle halkın yoğun olarak geldiği lokantalarda, fırınlarda, pastanelerde ve marketlerde denetimlerini Ramazan ayı boyunca sıklaştıracak olan ekipler, işletmelerin asgari teknik ve hijyenik şartları yerine getirip getirmediği, çalışanların sağlık karnesi ve üretimde kullanılan hammaddelerin etiketi yönünde kontrollerini gerçekleştirecek. Denetim Komisyonu, özellikle işyerlerine hijyen konusunda son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin raflardan olmaması için çaba sarf edecek.

 

Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Akın, \"Bu Ramazan ayında Batman`da yaşayan insanların halk sağlığı açısından üzerimize düşen ciddi görevler var ve bunun farkındayız. Ramazan ayında biz denetimimizi yine öneki dönemlerde yaptığımız gibi lokantalarda, pastanelerde, fırınlarda ve marketlerde denetmelerimizi sıklaştıracağız. Biz daha önce bu konuda bu saydığımız işletmelerimizi bizim en son çıkan 5996 sayılı gıda kanununu içeren mevzuatı göre bütün bu işletmelerimizin `İşletme Kayıt Belgesi` dediğimiz belgeyi almaları gerekiyor\" dedi.

 

İdari Para Cezası Kesmek Zorunda Kalacağız
Perakende ve toptan gıda satışı yapan bütün marketlerin, lokantaların, fırınların ve pastanelerin `İşletme Kayıt Belgesi` almak zorunda olduklarını söyleyen Akın, \"Ancak bu belgeyi alabilmelerinin birinci koşulu, Belediye`den Ruhsat almaları gerekiyor. Eğer bu saydığımız yerleri bundan sonraki denetlemeye çıktığımızda ruhsatsız çalıştırdığını tespit ettiğimiz yerlerle ilgili yaklaşık 2 bin 200 TL İdari para cezası kesmek zorunda kalacağız\" şeklinde konuştu.

 

İşletme sahiplerinin uyarıları dikkate almaları gerektiğini vurgulayan Akın, \"Ramazan Ayını fırsata dönüştürme gibi, ellerinde kalan, belki de tarihi geçmiş ve üretim standartlara uymayan özellikle gıda malzemelerini hiçbir şeklide satışa sunmamalarıdır. Bu konuda kurum olarak bu şekilde çalışanlara yaklaşık 11 bin TL para cezaları verilecek. Bu işletme sahiplerinin de bu mübarek Ramazan Ayını fırsat bilip yanlış gıda vermemeleri gerektiğini söylüyoruz\" diye kaydetti. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir