• DOLAR 32.535
  • EURO 34.696
  • ALTIN 2491.72
  • ...
Leylek, Bolu`yu Elektriksiz Bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bolu`da trafodaki elektrik tellerine konan leylek, yol açtığı kısa devre nedeniyle kentin büyük bölümünü 2 saat süreyle elektriksiz bıraktı.

Aktaş Mahallesi`ndeki 1500 amperlik trafonun tellerine konan leylek nedeniyle kısa devre meydana geldi. Kentin büyük çoğunluğuna elektrik sağlayan trafodaki arıza nedeniyle 20.30 ve 22.30 saatleri arasında kentin büyük bölümüne elektrik verilemedi.

Elektrik kesintisine telef olan leyleğin neden olduğunu belirleyen Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) ekipleri, çalışmaların ardından kente yeniden elektrik verdi.

 SEDAŞ Şebeke İşletme Bakım Müdürü Yavuz Konuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bolu`da yaşanan yaklaşık 2 saatlik elektrik kesintisinin leyleğin kısa devreye neden olmasıyla gerçekleştiğini söyledi.

Trafodaki elektrik kabloları arasında birer metrelik mesafeler bulunduğunu fakat leyleğin kanat uzunluğunun 1,5 metreye yaklaştığına dikkati çeken Konuk, şöyle konuştu:

``Leylek kablolar arasında teması sağlayarak kısa devreye neden olmuş ve Bolu`nun merkezindeki çok sayıda mahallede elektrik kesintisine yol açmıştır. Bu olay teknik bir arıza değil, gayet doğal nedenlerden meydana gelmiştir. Bütün ekiplerimiz çalışma başlatmış ve hangi trafoda arıza olduğunu bütün trafoları gezerek bulmuşlardır. Bu nedenle arızanın tespit edilmesi ve onarılması uzun sürmüştür. Aralıklı olarak hatlarımızı besledik fakat buradaki sorunu çözmeden elektriği şehre veremedik. Şimdi sorunu çözdük ve şehrin elektriğini sağladık.``

-Şüpheli çanta alarmı-

Bu arada elektrik kesintisi nedeniyle güvenlik önlemlerini artıran Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri Tabaklar Mahallesi Cumhuriyet Caddesi`nde şüpheli çanta ihbarı üzerine alarma geçti.

Ekipler, otomobilin kenarına bırakılan şüpheli çantanın etrafında güvenlik koridoru oluşturarak, bomba imha uzmanını bekledikleri sırada çantanın sahibi Cahit Sezer olay yerine geldi.

Sezer`in ifadesi üzerine çantayı kontrol eden ekipler normale döndü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir