• DOLAR 32.575
  • EURO 35.014
  • ALTIN 2425.184
  • ...
Bingöllülerden Çapakçür`a Viyadük Yapılmamasına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Meydana gelen kazalardan dolayı adı ölüm köprüsüne çıkan Çapakçür`a viyadük yapılmaması Bingöllülerin tepkisine neden olurken, viyadükün maliyetinin yüksek olduğunu belirten Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi ise, yetkinin Karayolları Genel Müdürlüğü`nde olduğunu söyledi.

 

Bingöl İl Koordinasyon Kurulu üçüncü dönem toplantısı Vali Mustafa Hakan Güvençer Başkanlığı`nda yapıldı. Bingöl Valiliği Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda Bingöl`de yapımına devam edilen yatırımlar ele alındı.

 

Toplantıda Özendi`nin konuşması esnasında Çapakçur Köprüsüyle ilgili herhangi bir çalışmanın olup olmadığını soran Vali Güvençer, sorusunu tüm Bingöllüler adına sorduğunu, köprünün akıbetinin ne olacağını halkın merak ettiğini ifade etti.

 

Özendi, Topu Karayollarına Attı
Viyadükün maliyetinin yüksek olduğunu belirten Özendi, şunları söyledi: \"Çapakçur Köprüsünde 25 metre kot farkı var. Bu köprünün bin metrelik bir mesafesi var. Mevcut köprünün yerine yapılması gereken köprünün uzunluğu 620 metre olarak hesaplanmış. Toplam genişliği 22, yüksekliği de 20 metre olacak olan bu köprünün maliyeti 40 milyon TL gibi yüksek bir maliyete sahip. Tüm Bingöllüler için bu köprünün çok önemli olduğunu biliyoruz. Biz köprünün yeniden yapılması için evet veya hayır deme yetkisine sahip değiliz. Bu konudaki yetki tamamen Karayolları Genel Müdürlüğü`ndedir. Genel müdürlükte bunu zamana yaydı.\"

 

Yaşanan kazaların önlenmesi için buraya en kısa zamanda viyadük yapılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar ise, yetkinin başkalarında olduğunu söylemekle bu önemli meselenin kulak ardı edildiğini savundu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir