• DOLAR 32.365
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2324.938
  • ...
Kardeşini Kurtardı Ancak…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Serinlemek için Batman Çayı`na giren 10 yaşındaki kardeşi Serdar İmret`i kurtaran İbrahim İmret(12), Batman Çayı`nın azgın sularında kayboldu.

 

Edinilen bilgiye göre, 16.00 sıralarında Hilal Mahallesi 3702 Sokak No:55`te ikamet eden İmret ailesinin çocukları İbrahim ve Serdar serinlemek amacıyla kentin çıkışında bulunan Batman Köprüsü altında nehre girdi. Nehir suyunun aniden artmasıyla küçük Serdar akıntıya kapıldı. Kardeşinin akıntıya kapıldığını gören İbrahim İmret,suya atlayarak kardeşini kurtardı. Kardeşini kurtarırken takatsiz kalan İbrahim İmret, Batman Çayı`nın azgın sularına kapılarak kayboldu.

 

Alınan ihbar üzerine bölgeye giden Batman Sivil Savunma Müdürlüğü dalgıç ekibi saatlerce süren aramada İbrahim İmret`in cesedine ulaşamadı. Olaydan sonra nehrin kenarına akın edem İmret`in yakınları fenalık geçirdi.
Bu arada suda kaybolan İmret ile birlikte kendi çocuğunun da yüzmek için Batman Çayı`na geldiğini vei çocuğunun da kayıp olduğunu ifade eden Cesim Çakto adlı vatandaş \"Benimde oğlum Serhat komşumuz olan İbrahim İmret ile birlikte suya girmek için buraya gelmişler. Ama oğlumda kayıp, şuanda nerede bilmiyoruz. Boğulmuş mu yoksa başka yere mi gitmiş bilmiyoruz. Sivil Savunmanın aramalarını bekliyoruz inşallah iyi neticeye varırlar\" dedi.

 

Boğulma vakalarının artması üzerine Batman sivil Savunma Müdürlüğü yaptığı açıklamada, sürekli uyarı yapmalarına rağmen vatandaşların çocuklarına sahip çıkmadıkları belirtilerek, \"Lütfen ama lütfen bu gencecik yaşta henüz hayatlarının baharında olan çocuklarımıza sahip çıkalım. Kesinlikle yüzme bilmeyenlerin suya girmemeleri, hatta mümkünse hiç girmemelerini istiyoruz. Maalesef üzülerek belirtiyoruz. Bu yıl boğulma vakaları sık yaşanmaya başlandı. Bunun çaresi ailelere düşmektedir. Biz Sivil Savunma Müdürlüğü olarak elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Dikkatli, olalım, tedbirli olalım, çocuklarımızı yalnız bırakmayalım\" ifadelerine yer verdi.

 

Olayla ilgili jandarma, polis ve sivil savunma ekipleri arama çalışmalarına devam ediyorlar.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir