• DOLAR 32.343
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2317.92
  • ...
Müslümanları Aşağılayan Uygulama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kararla ilgili yazılı açıklama yapan Devlet ile Müslümanlar Arası İletişim Organı (CMO) Müdürü Ebubekir Öztüre, Lahey ve Utrecht emniyet kurumlarının Ramazan ayında daha fazla suç olayları beklentisi içerisinde olmaları ve tedbir alma planlarının Müslüman kuruluşlar tarafından şaşkınlık ve esefle karşılandığını söyledi.

Müslümanları devlet nezdinde temsil eden CMO Müdürü Öztüre, bu tür hadiselerin İslam dinini zedelediğine vurgu yaparak, "Faslıların oruç ayını Hollanda`da geçirmelerinden duydukları endişeyle harekete geçen emniyet teşkilatı yetkililerinin bu tedbirlerini hangi kaynağa veya araştırmaya dayanarak aldıkları anlaşılmamıştır. Medyaya yansıyan ve büyük yankı bulan bu tür haberler toplumda mevcut olan tansiyonu körükler niteliktedir. Müslümanların ve İslam dininin imajı maalesef zede almıştır" dedi.

Geçen sene Rotterdam Belediyesi için yaptırılan bir araştırmada gençlerin Ramazan ayında daha az suç işlediklerinin tespit edildiğini hatırlatan Öztüre, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Toplumlarda sorunlu gençler, hangi kökenden olursa olsunlar, bu tür bayram ve kutlamalarda maalesef taşkınlıklar yapmaktadırlar. Sorunlu gruba dahil olan Müslüman kökenli gençlerin bir kısmı geçen Ramazan Bayramı`nda, eğlence yerlerinde ve sinema salonlarında hoş olmayan olaylara karışmışlardır. Ama bundan hareketle Ramazan-ı Şerif ayı ve suç olayları gibi bir ilişkilendirme kesinlikle kabul edilemeyecek bir durumdur."

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir