• DOLAR 32.57
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2423.18
  • ...
Eğitim Kurumları Yöneticiliği İnovasyon Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü eğitimdeki hızlı değişimlerde bir adım önde olmak için 16-17 Temmuz`da toplam iki yüze yakın İlköğretim ve Ortaöğretim Okul Müdürlerine \"Eğitim Kurumları Yöneticiliği İnovasyon Programı\" isimli bir hizmetçi eğitim vermeye başladı.

 

Program Dicle Üniversitesinden, Hasan Kalyoncu Üniversitesinden ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte \"Öğretmenin Sınırı Yok\" projesini yürüten Öğretmen Akademisi Vakfından akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştiriliyor. Özelikle 2012-2013 Eğitim Öğretim yılına 4+4+4 eğitim sistemi ile başlayacak olan okul müdürlerinin, yeniliklere uyum sağlayabilmeleri, ayni zamanda gelişmelere hazır olmaları için eğitim veriliyor.

 

Eğitim programının açış konuşmasını yapan Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş; 2012-2013 yılında okul yöneticilerinin yeni eğitim sistemine uyum sağlamaları için bu eğitimlerin düzenlendiğini, Diyarbakır`ın bu anlamda diğer illere oranla bir adım önde olduğunu ifade ederek, programın hazırlanmasında ve sunumlarda emeği geçen tüm personele ve her iki üniversitenin akademisyenlerine teşekkür etti.

 

16-17 Temmuz tarihlerinde gerçekleşmekte olan, Dicle Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesinden akademik düzeyde hocaların eğitim vereceği program sonunda, katılımcılara hizmet içi eğitim sertifikası verilecek. Milli eğitim müdürlükleri ile üniversiteler arasında işbirliğine dayalı olarak yapılan bu eğitim çalışmaları, üniversitelerdeki akademik çalışmaların okullara entegre edilmesi açısından büyük önem taşıyor.(Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir