• DOLAR 32.551
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2435.08
  • ...
Kur`an Nesli Platformu `Kur`an İlimleri ve Meal Sınavı`  Düzenleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Kur`an Nesli Platformu Genel Başkanı M.Ali Altun yaptığı yazılı basın açıklamasında "Kur`an İlimleri ve Meal Sınavı" yapacaklarının müjdesini verdi.
 
Geçen yıl büyük özveri ve heyecanla ilk kez "Umre Ödüllü Türkiye Geneli Kur`an İlimi ve Meal Sınavını" düzenlediklerini hatırlatan Altun, zulüm altında inleyen, her tarafı talan ve viran olan, feryat ve figanların gözyaşıyla karıştığı şu karanlık dünyanın Kur`an`ın nuruna muhtaç olduğunu belirterek "Gasp edilen haklar, kaybolan umutlar, ancak Kur`an`ın ölümsüz mesajının anlaşılmasıyla geri alınabilir. Akıtılan mazlumların kanı ve dökülen gözyaşları ancak Kur`an`ın yaşanılmasıyla dinebilir. İzzet ve şerefi arayanlar ancak Kur`an`ın süreleri, ayetleri ve satırları arasında bulabilirler" ifadelerini kullandı.
 
Altun, "Müslümanların "Hablül Metin (en sağlam)" olan Allah`ın ipine sımsıkı sarıldığında, Kur`an`ın bir hayat projesi olarak okunup yaşama aksettirildiğinde inananların galip olarak İslam`ın hüküm ferma olduğu bir dünyada şirkin ve zulmün beli kırılacaktır" dedi.
 
Kur`an Nesli Platformu olarak Kur`an`ı zihinlere ve kalplere nakşetme arzusuyla çıktıkları yolda tüm imkanlarını seferber ederek bugüne kadar Allahın yardımı ile çok sayıda etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Altun, "Bu alanda yürüttüğümüz çalışmaların en önemli ayaklarından biri de şüphesiz düzenlediğimiz sınavlardır. "Kur`an İkliminde Her Aya Bir Sınav" adı altında platform çatısı altında bulunan tüm derneklerde her ay Kur`an-ı Kerim`in iki cüzünü kapsayan sınavların haricinde geçen yıl büyük özveri ve heyecanla ilk kez "Umre Ödüllü Türkiye Geneli Kur`an İlimi ve Meal Sınavını" düzenledik. Kur`an Nesli olarak bizler ebedi hayat bahşeden ilahi mesajın anlaşılması için, yeni neslimizin Kur`an`la buluşması için Bu yılda Kur`an ilimleri ve meal sınavını gerçekleştireceğimizi, Yapılacak olan sınavda ilk 10`a giren Kur`an aşığı Müslümanları umre seyahati ile ödüllendireceğimizin müjdesini veriyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.
 
Sınavın içeriği, başvuru tarihi ve koşulları hakkında gerekli tüm bilgileri önümüzdeki süreçte Kur`an sevdalısı halkla paylaşacağını belirten Altun, "Duyarlı Kur`an aşığı kardeşlerimizin şimdiden bu sınava hazırlanmasını tavsiye ediyoruz. Rabbim niyetimizi halis kılsın ve yüce kitabımızı okumayı, anlamayı ve yaşamayı bizlere nasip etsin" dedi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir