• DOLAR 32.441
  • EURO 34.844
  • ALTIN 2480.766
  • ...
Umre Vizesine Başvurmak İçin Son Gün Yarın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yetkililer bunun rutin bir işlem olduğunu ve her yıl benzer şekilde devam ettiğini söyledi. Genel olarak vize başvuruları doğrudan Suudi elçilik ya da konsoloslukları tarafından kabul edilmiyor. Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Körfez ülkelerinde de Suudi Arabistan vizesi almak isteyen kişilerin belgelerini yetkili umre organize şirketleri vasıtasıyla teslim etmesi gerekiyor.

Aracı şirketler başvuruları internet üzerinden Suudi Hac Bakanlığı`na gönderiyor. Bakanlık onayı alındıktan sonra organize şirketinin vize için 14 gün içerisinde bulunduğu ülkedeki Suudi konsolosluğuna başvurması gerekiyor. Vizenin 1-2 hafta içerisinde çıktığı ifade ediliyor.

Umre sezonu İslami takvimde ikinci ay olan Sefer ayında başlıyor ve Şaban`ın sonuna kadar devam ediyor. Ramazan`ın ardından Suudi hükümeti hac hazırlıkları dolayısıyla umre vizesi vermiyor.

Suudi yetkililer geçen yıl 5,2 milyon umre vizesi verildiğini açıklamıştı. Bu yıl umre ziyareti yapanların sayısının 5.5 milyonu aşması bekleniyor.

ALTYAPI YETERLİ

Suudi yetkililer artan ziyaretçi sayısına rağmen Mekke ve Medine`nin altyapısının yeterli olduğunu vurguladı. Hac Bakanlığı`nın hacılara daha iyi hizmet verebilme amacıyla 22 yeni proje üzerinde çalıştığı kaydedildi.

Bakanlık yetkilileri 1 Temmuz itibariyle ülkeye 3,8 milyon ziyaretçinin giriş yaptığını ve geçen yılın aynı dönemine kıyasla 400 bin artış olduğunu söyledi. Halen Mekke ve Medine`de 290 bin ziyaretçinin bulunduğu ve gerisinin ülkesine döndüğü kaydedildi.

Dini vazifelerini tamamlamalarının ardından ülkesine dönmeyen ve Suudi Arabistan`da kaçak kalanlara karşı denetim ve tedbirler de artırıldı. 2005`te umre ziyaretinden sonra Suudi Arabistan`ı terk etmeyenlerin sayısı 450 bin kişi iken bu rakam geçen yıl 24 bine kadar düştü.

(CİHAN) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir