• DOLAR 32.507
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2430.688
  • ...
PKK Yandaşları Yaktı, Devlet Sahip Çıkmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - 2011 Genel Seçimleri öncesinde, Yüksek Seçim Kurulu`nun (YSK), BDP Milet vekili adaylarının adaylık başvurularını reddetmesi üzerine bir grup yüzü maskeli PKK yandaşı, sloganlar atarak Adana`nın Seyhan İlçesi Dumlupınar Mahallesi Kıbrıs Caddesi girişine gelerek orada lastik yakarak yolu trafiğe kapattı. Defalarca emniyet yetkililerine haber verilmesine rağmen olay yerine hiçbir ekip sevk edilmedi. Bu sırada cadde girişinde piliç satışı yapan Ahmet Ayvaz`ı dükkanını kapatması yönünde tehdit eden grup, dükkanını kapatmazsa yakacaklarını söylediler. Daha sonra Ayvaz`ın dükkanını molotofkokteyleri atarak ateşe veren grup, bu da yetmezmiş gibi dükkan içindeki buzdolabı, tavuk dolabı ve dükkanda bulunan Kur`an- Kerimi dışarı çıkararak yakılan ateşin içine attılar.

Olay sonunda polislerin dükkana gelerek keşif yaptığını söyleyen Ayvaz, " Keşif sonunda dükkanımın ağır hasarlı olduğuna dair tutanak tuttular, daha sonra karakola gittik ifademi aldılar ve altına imzalarımızı attık. Sonraki gün hasar tespit için gelen ve valilik tarafından görevlendirilen ekip, BDP yandaşları tarafından seçilen mahalle muhtarıyla beraber dükkanıma geldiler ve onunda bu konudaki görüşlerini aldılar. Muhtar sanki hiçbir şey olmamış, dükkan sapasağlammış gibi ifade verdi. Yandaş düşünen bir muhtarın sağlıklı konuşamayacağını yetkililere söyleyince, yasaların böyle olduğunu ve mahalle muhtarı nezaretinde hasar tespit çalışması yapılabileceğini söylediler." iddiasında bulundu.

Ayvaz konuşmasına şöyle devam etti: "Benim tespitime göre 40 bin TL zarar var. Ama valilik yetkilileri muhtarın etkisinde kalmış olacak ki, hasar tespit sonunda bana sadece 3.450 TL verdiler. Ben bu durumdan çok mağdur oldum, üzüntü ve stresten bağırsaklarımdan rahatsızlandım ve sonunda bağırsak kanseri oldum. Aylardır maddi olarak çok sıkıntı çekiyoruz. Hastaneden yüzde 80 iş göremez raporu aldım ve kaymakamlığa başvurdum maaş bağlanması için, üzerinden 7 ay geçti ve bana herhangi bir cevap gelmedi. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gittiğimde ise tekrar rapor almam gerektiğini söylediler. Bakıcı parası için başvurduğumda da sanki bütün kurumlar aynı ağızdan konuşuyormuşçasına hiçbir şekilde yardım etmediler."

Yetkililerin bunca duyarsızlığına artık dayanamayacağını söyleyen Ayvaz, "Bu mağduriyetimi yargıya taşıyacağım eğer yine bir sonuç alamazsam Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) gideceğim.`` diyerek sözlerini noktaladı. (Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir