• DOLAR 32.574
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2500.453
  • ...
ETÖ İçeride Başı Dışarıda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fener Rum Patrikhanesi`nin; Balat`ta bulunan Patrikhane`nin Çarşamba`daki İsmailağa cemaatinden rahatsız olduğunu, cemaatin yok edilmesi için Ergenekon`a müracaat ettiğini, Bayram Ali Öztürk ve Hızır Ali Muratoğlu`nun bu talep doğrultusunda öldürüldüğünü söylemesine rağmen, Erol Ölmez`e dava açmadığı ortaya çıktı.

“PATRİKHANE BANA DAVA AÇAMADI”

Akit gazatesine konuşan Erol Ölmez, 10 Şubat 2011 tarihinde AKİT`e açıklamalarda bulunduğunu belirterek, “Patrikhane bana dava açamadı. Açamazlar da… Erol Ölmez`e dava açın. Ben de Fener Rum Patriği Bartholomeos`u, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi`ne tanık olarak çağrılmasını isterim. Bartholomeos ne anlatacak? Kimlerin kimlerle görüştüğünü, nasıl bir araya geldiğini anlattığımda ne yapacak? Bartholomeos nasıl hesap verecek?” diye sordu.

“TANIK OLARAK KONUŞACAK İNSANLAR VAR”

Erol Ölmez, Bayram Ali Öztürk ve Hızır Ali Muratoğlu soruşturması kapsamında 2 Mayıs 2011 tarihinde “Birinci Dereceden Şüpheli” sıfatıyla ifadesi alındığını, dönemin Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız`ın ifadesini almadığını söyledi. Ölmez, “Ben mahkemede konuşacağım, isimler de vereceğim. Patrik gelsin, konuşsun, cinayetlerin çözümünde büyük katkısı olacak. İnkar edemez. Ergenekon sanıklarının Patrikhane ile irtibatı var. Yok olan bir şeyi neden konuşayım? Yeri geldiğimde cübbe de giydim, sakal da bıraktım. Ben kendimi neden ateşe atayım? Vicdan denilen şey var, iki masum ölmüş. Tanık olarak konuşacak insanlar var. Ben isim veririm, gelsin çağırsınlar…” diye konuştu.

“PATRİKHANE, ÇARŞAMBA SEMTİNDEN KALKINCAYA KADAR İSMAİLAĞA`YI HEDEF ALACAK”

Ergenekon Terör Örgütü davasında tutuklanan, 22 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Erol Ölmez`in gazetemize yaptığı ifşaatlar şöyle:

Fatih Çarşamba`daki İsmailağa cemaatine sızmaya çalışan ekibin arasında yer aldığı gerekçesiyle tutuklandınız. Gazetemize yaptığınız açıklamada, İsmailağa`da işlenen cinayetlerin arkasındaki gücü Patrikhane olarak açıkladınız….

-Bu olayın (İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden Bayram Ali Öztürk ve Hızır Ali Muradoğlu`nun katledilmesi) arkasında Patrikhane var. Patrikhane`nin tek hedefi ve amacı, sınırlarındaki alanları almak, İsmailağa`nın oradan kaldırılması ve yok edilmesidir. Bu hedef için Patrikhane`ye bu sözler verilmiştir, Patrikhane de bu sözlerin karşılığında maddi ve manevi olarak destek almaktadır. Balyoz davasında delil klasörlerinde İsmailağa Camii`nin krokileri çıktı. Askerin İsmailağa`da ne işi var? İrtica adı altında İsmailağa`dan ne istendi? Şehrin göbeğinin içerisinde küçük bir yerde mütevazı yaşayan cemaat... İsmailağa`nın arkasında Patrikhane var. İsmailağa oradan kaldırıldığı an, her türlü güce sahip olacak. İsmailağa, Patrikhane için hala engel teşkil ediyor. Bu engelin kalkması için İsmailağa`nın oradan komple kalkması lazım. Bu insanlara leke atılmak istendi. ‘İsmailağa kendi içerisindeki insanları bile öldürtebiliyor` denilmesi istendi. Ergenekon hala İsmailağa`da çalışma yürütüyor. Biz İsmailağa`ya girdik, çıktık, gittik. Bizim arkamızdan da gelirler... Patrikhane; hedefine ulaşıncaya kadar, İsmailağa Çarşamba semtinden kalkıncaya kadar, İsmailağa`yı hedef alınacak.
Bartholomeos ne anlatacak?

Kemal Kerinçsiz ve Veli Küçük`ler, Patrikhane`yi protesto ediyordu. Ergenekon, hem protestoda bulunuyor hem de protestoda bulunduğu kişilerden emir alıyor. Gazetemize yaptığınız açıklamada, Fener Rum Patrikhanesi`nin Ergenekon`a ricada bulunduğunu, ‘İsmailağa`yı yok edin` dediğini açıkladınız. Patrikhane şahsınıza dava açtı mı?

- Patrikhane bana dava açamadı. Açamazlar... Buyursun, gelsin, dava açsınlar, ben açık açık söylüyorum. Erol Ölmez`e dava açın. Ben de Fener Rum Patriği Bartholomeos`u İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi`ne tanık olarak çağrılmasını isterim.

Bartholomeos ne anlatacak? Kimlerin kimlerle görüştüğünü, nasıl bir araya geldiğini anlattığımda ne yapacak?

Bartholomeos nasıl hesap verecek?

“Bartholomeos MAHKEMEDE İFADE VERMELİDİR”

Gazetemize yaptığımız açıklamalarının ardından 2 Mayıs 2011 tarihinde “Birinci Dereceden Şüpheli” sıfatıyla ifadeniz alındı…

- Savcılık ifademi almadı. Talimatla ifadem alındığı için ifadem alınırken bile Emniyet yetkilileri Savcı Cihan Kansız ile görüşüyordu. Cihan Kansız`a, ‘Başka sorular var mı?` diye sordular. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, bana ‘Yeni Akit Gazetesi`nde İsmailağa olayları hakkında iddiaların var. Somut bir olayda somut delil ve belgeyle anlatıyorsun, bunu bize anlat` desin. Bayram Ali Öztürk ve Hızır Ali Hoca`nın canıysa, oradaki insanlar fişlenmişse, Bartholomeos mahkemede ifade vermelidir. Bu olay, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşanan olaydır. Ben mahkemede konuşacağım, isimler de vereceğim. Patrik gelsin, konuşsun, cinayetlerin çözümünde büyük katkısı olacak. İnkar edemez. Ergenekon sanıklarının Patrikhane ile irtibatı var. Yok olan bir şeyi neden konuşayım? Yeri geldiğimde cübbe de giydim, sakal da bıraktım. Ben kendimi neden ateşe atayım? Vicdan denilen şey var, iki masum ölmüş. Ben doğruların peşindeyim. İnsanlar konuşmaktan korkuyor, ‘Konuşursak cezaevine gireriz` diyorlar. Çıkın, konuşun. Korkmasak bazı gün yüzüne çıkmamış olaylar aydınlanacak. Tanık olarak konuşacak insanlar var. Ben isim veririm, gelsin çağırsınlar...

“TEHDİT EDİYORLAR”

Açıklamalarınız ardından baskı gördünüz mü?

- Ben açık açık tehdit edildim. Gazetenizde yer alan açıklamalarımın ardından tehdit edildim. Telefonla aramıyorlar, adamlar karşıma çıkıyorlar, sokakta arabadan iniyorlar, ‘Yanlış yapıyorsun, yanlış yoldasın` diyorlar. Bu kişilerin nereye bağlı oldukları belli... Arkasındaki güç de belli... Ergenekon davası devam ettiği sürece şu an bana zarar veremiyorlar.
Büyük tehdit altındayım. Balyoz davasındaki olayları bakın, neler çıktı? Taşları yerine oturtursanız, muhakkak ilişki çıkacaktır. Ben gazetenizde konuştuğum her şeye imzamı atarım. Beni korumaya alsınlar. Ankara`daki evimin kapısına kadar geliyorlar, ailemin burnunun dibine kadar geliyorlar, beni her tehdit ediyorlar. Savcıya gidiyorum, ‘Vali`ye gideceksin` diyorlar. Valiliğe gidiyorum, ‘Vali yok` diyorlar. Emniyete gidiyorum, ‘Size bir şey yapamayız` diyorlar. Dilekçenin de yeterli olmadığını söylüyorlar. Vali Bey izin verecek, özel izin çıkacak, komisyona gidecek, kabul edecek. Ben öldükten sonra sırlar yok olacak. Adam bana, ‘Parasal sıkıntıların var. Para verelim, sus… Mahkemede gazeteye yaptığın açıklamaları inkar et` dedi. Bunu şerefsiz olanlar yapar.

Bu tehdit edenler kimler?

- Bu kişiler devlet yapılanmasında görev yapan devlet görevlileri... Bu kadar basit. Benim vereceğim isimler var, konuşacağım olaylar var. Konuşamıyorum. Devlet, ailemi garantiye alsın. Bunlar da Allah korkusu yok. Bunları değiştiremezsin.

ESAS BEYİN DIŞARIDA, ONU ALDIĞINDA ERGENEKON`U ÇÖKERTİRSİN

Ergenekon`un yeni hedefi nedir?

- Ergenekon`un yeni hedefi belediyeler ve milletvekilleri… Deniz Baykal`a komployu Oda TV üzerinden bunlar kurdular... Ben cezaevindeyken neyin ne olduğunu anladım. Bunlarda Allah korkusu yok. Ergenekon ahtopot gibidir, kolları her taraftadır. Ergenekon davasında yargılanan insanlar kullanılmış insanlar... Esas beyin dışarıda, onu aldığında çökertirsin, yılanı yok etmek istiyorsan, onun başını ezeceksin. Önemli olan baş... Sanıklar, cezaevinden tehdit ediyor, çoluk-çocuk keseceğiz diyorlar... Açık tehdit. Hala aktifler… Ergenekon`da sapla saman alındı. Ben mahkemelere gelmek istiyorum, tehdit edildiğim için gelemiyorum. Tehdit edilmesem, mahkemelere geleceğim. Mahkemede konuşacağım.

Kenan Kıran / Yeni Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir