• DOLAR 32.347
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2308.142
  • ...
Adana Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana`da 16 Temmuz 2012 Pazartesi günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

İLKHABER GAZETESİ: Kozan`da Orman Yangını
Adana`nın Kozan İlçesi`nde orman yangını çıktı. Yerleşim bölgelerine yakın bir bölgede etkili olan yangının söndürülmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Kozan Orman İşletme Müdürlüğü Horzum İşletme Şefliği`nin sorumluluk sahasındaki yangının, kontrol altına alınabilmesi için çevre illerden de takviye istendi. Yerleşim yerlerine yakın bir bölgede çıkan yangına, bir uçak ve bir helikopterin yanı sıra Kozan İşleme Müdürlüğü`ne ait 4 su tankeri, 11 arazöz, 2 müdahale aracı ile çok sayıda personelle müdahale edildiği bildirildi.

Ayçiçekte Orabanş Kabusu
Trakya`yı etkisi altına alıp üç yıl içinde ayçiçeği tarlalarını kurutan ve halk arasında `Verem Otu` ya da `kanser otu` denen `Orobanş sonunda Çukurova`yı da istila etmeye baladı. Tarlalarda yaşanan felaketi önlemek amacıyla tarla günü düzenleyen Ziraat Mühendisi Murat Keleş; çiftçileri Orabanş konusunda uyarıp önlem almaya çağırdı.

BÖLGE GAZETESİ: `Hayalet Kent` Adana
Çöl sıcaklarının hüküm sürdüğü Adana`da yaşayanlar, hafta sonu sahil ve yaylalara akın edince, kent merkezi boşaldı. Hayalet kente bürünen Adana`da sayfiye yörelerine gidemeyen dar gelirliler ise Seyhan Baraj Gölü kıyısında piknik yapıp, kanallarda tehlikeye aldırmaksızın yüzerek serinledi.

Derneğe Sopalı Saldırı
Görme Özürlüleri Kalkındırma Derneği`ne gelen kimliği belirsiz 2 kişi, dernek üyeleri tarafından dışarı çıkarıldı. Dernek binasından ayrılan kişiler, bir süre sonra beraberindeki yaklaşık 20 kişi ile ellerinde sopalarla dernek binasını bastı. Saldırıda baş, kol ve vücudunun değişik yerlerinden yaralanan dernek üyesi hastaneye kaldırıldı. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir