• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Clinton Mursi ile Görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Kahire`de Mısır`ın seçimle iş başına gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`yi ziyaret etti. Bu görüşme, aynı zamanda Amerikan yönetimiyle bir Müslüman Kardeşler yöneticisi arasındaki ilk resmi teması oluşturdu.

Hillary Clinton, Mısır`daki süreci şu sözlerle övdü:

``Suriye`de gördüğümüz kendi halkına karşı askeri araçlarla işlenen bir dizi cinayet. Bununla kıyaslarsak, Mısır yönetimi kendi ulusunu böyle şeylerden sakındırdı diyebiliriz. Özgür ve dürüst bir seçim yaşandı. Hala yapılacak çok iş var. Mısırlılar parlamento ve anayasa sorunlarını kendi aralarında ve Mısır bünyesinde çözmeli.``

Amerikan Dışişleri Bakanı`nın bu ziyaretinden memnun olmayanlar da var. 100 kişilik bir gösterici grubu Clinton`un ziyaretini pankartlarla protesto etti. Eylemciler, Amerika`nın, kendi çıkarı için İslamî kuruluşlarla birlikte hareket ettiğini ve Mısır`ın bölünmüşlüğünden yarar sağlamak istediğini ifade etti.

Kimi protestocular, Washington`ın, buna benzer yöntemlerle Mısır`ı Irak`a benzetme peşinde koştuğunu savunarak, ``Mısır`ı ABD`ye teslim etmeyeceğiz`` şeklinde slogan attı.

Göstericiler Kahire`deki Amerikan Büyükelçiliği yakınında gerçekleşti. Clinton, Yüksek Askeri Konsey başkanı Mareşal Tantavi ile de bir görüşme yapacak.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir