• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
DEAH`da Bir İlk Daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde, 74 yaşında ileri derece astım-bronşit, kalp yetmezliği ve abdominal aort aevrizması (balonlaşmış aort damarı) olan Ali Bilen isimli hastaya açık ameliyatı ve anestezi (narkoz) riskinin yüksek olması nedeniyle balonlaşmış damara Endovasküler (kapalı) tedavi yöntemi uygulandı.

Operasyonda, hasta belden uyuşturuldu ve yaklaşık iki saat süren bir müdahale ile kasık damarlarından karnındaki balonlaşmış damar devre dışı bırakıldı. Başarılı geçen cerrahi operasyon sonrası görüşlerini dile getiren Başhekim Prof. Dr. Yusuf Yağmur, endovasküler cerrahi tedavi gibi teknolojik müdahalelerin Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp-Damar Cerrahisi ekibi tarafından başarıyla uygulandığını belirterek, bu hizmet için sosyal sağlık güvencesi olan hastalardan hiçbir ek ücret alınmadığına dikkati çekti.

Kalp Cerrahisi Ekibinin Büyük Başarısı
Görüşlerini dile getiren Op. Dr. Tevfik Güneş ise çok mutlu olduklarını belirterek, şunları söyledi: `Endovaskiler ameliyatlar yaklaşık 20 yıllık yeni gelişen teknolojiler olup, ülkemizde son 10 yıldır yapılmaya başlamıştır. Daha önce hastanemizde uygulanmamış olan bu tedavi yöntemini uygulayarak, abdomial aort anevrizmasının tedavisini gerçekleştirdik. 74 yaşındaki hastamız açık yapılacak bir ameliyatı kaldıramayacak durumda olduğu için ve hastayı kaderiyle baş başa bırakamayacağımız için gerekli tüm tahlilleri yaparak Endovasküler (kapalı) ameliyatını yapmaya karar verdik. Son derece başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Hastamız yeşil kartlı olması bizim bu tedaviyi uygulamamazı engel değildi. Çünkü tüm tedavi masrafları devlet tarafından ödenmektedir. Bu nedenle hastamızın tek kuruş bile ödemesine gerek kalmamıştır. Artık hiç kimsenin İstanbul, Ankara, İzmir gibi kentlerimize gitmesine gerek yok. Hastanemiz bünyesinde bütün olanaklarımız mevcut olup bu tür teknolojik ameliyatlar başarıyla yapılabilmektedir. Açık ameliyat ile tedavi olan hastaların ise 7 ilâ 10 gün boyunca hastanede kalıp, 3-4 hafta içerisinde günlük yaşam aktivitelerine dönebilmektedirler.\" (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir